Nigeria

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Nigeria image

Verschillende gezichten van Nigeria

Nigeria
Afrika
TravelManiacs

Verschillende gezichten van Nigeria

Samen met een Spaans stel doorkruisen we Nigeria. De parkeerplaats van het Hilton hotel is onze overnachtingsplek. Hoewel het heel sjiek klinkt, heeft het niets te maken met het ‘echte’ Hilton. De wc en douche zijn zelfs ronduit ranzig te noemen, terwijl we inmiddels echt wel wat gewend zijn.

De was moet nodig gedaan worden. Zo verandert onze plek in een soort zigeunerkamp met wapperende was rond de auto. Gelukkig droogt het als een tierelier in deze bloedhitte.
De stroom valt uit en dat is slecht nieuws, aangezien we pal naast een gigantische generator staan die klinkt als een opstijgend vliegtuig. De eigenaar arriveert net en zorgt heel attent voor een andere plek. Hij is omringd door twee bewapende bodyguards, een consequentie als je in Nigeria geld hebt.

Inhoudelijk gesprek
Enkele personeelsleden beginnen een gesprek met ons over hun land. Eentje wacht tot iedereen weg is en begint dan over de extreme moslims in het noorden, die geen christenen tolereren. “Het is voor jullie daar niet veilig, maar ook ik kan er niet heen; ze villen me levend”, fluistert hij. Een ander komt langs om te praten over geloof, kinderen, de ontwikkeling van Afrika of het gebrek eraan en het leven in Europa. Bijzonder om zo’n diepgaand gesprek te hebben met inwoners van Nigeria. Lees het hele verhaal hier >

Foto's

90dc3.jpg
90dc3.jpg
TravelManiacs