Megaharem Nigeriaan verboden image
Jan-Petra

Megaharem Nigeriaan verboden

De Nigeriaan die getrouwd is met 86 vrouwen, heeft het niet getroffen. Een gezaghebbende islamitische raad in het midden van Nigeria heeft besloten dat hij binnen vier dagen van 76 vrouwen moet scheiden.

De invloedrijke raad Jamatu Nasril Islam heeft aangedrongen op de ontbinding van tientallen huwelijken die zijn gesloten tussen Mohammed Bello Abubakar en zijn vrouwen (Zie het bericht: Nigeriaan heeft 86 vrouwen). De rechtbank eist dat Abubakar binnen vier dagen van 76 vrouwen moet zijn gescheiden. Wanneer hij de uitspraak negeert, krijgt hij de doodstraf.

Vergiffenis aan Allah
'Elke moslim die met meer dan vier vrouwen getrouwd is, hetzij door een 'foutje' hetzij door onwetendheid, moet een keuze onder de dames maken en vergiffenis vragen aan Allah', oordeelde de gezaghebbende islamitische raad. De tijdslimiet zal geen problemen vormen, want scheiden is in het islamitische recht zo voor elkaar.

Islamitisch rechtssysteem
Sinds de terugkeer van de burgerregering in Nigeria, is in meer dan tien deelstaten van het land een islamitisch rechtenstelsel ingevoerd. Veel Nigerianen zien het stelsel als doelmatiger, minder corrupt en minder bureaucratisch dan het op het Britse stelsel lijkende rechtssysteem. De deelstaten benadrukken dat echt wrede straffen, zoals steniging, niet meer voorkomen.