Nigeria Artikelen & Blogs

Reisnieuws

86 advocaten voor Nigeriaan

Gepubliceerd: 18 sep 2008
0

Mensenrechtenorganisaties in Nigeria hebben 86 advocaten bij elkaar gehaald om de Nigeriaanse man Mohammed Bello Abubakar die 86 vrouwen had bij te staan in zijn proces.

Het hebben van 86 vrouwen is een hele klus
Eerder zei Mohammed dat het hebben van 86 vrouwen een hele klus is: “Een man met tien vrouwen zou al instorten en overlijden, maar mijn kracht komt van Allah en daardoor kan ik ze alle 86 onder controle houden.??
Hij trouwde met 86 vrouwen en heeft in totaal 170 kinderen. De meeste echtgenotes van Mohammed zijn nog geen twintig jaar oud en sommige van zijn kinderen zijn ouder dan zijn vrouwen!

Scheiden of de doodstraf
Officieel is het samenwonen met meerdere vrouwen in Nigeria niet verboden, zolang je er maar niet met meer dan 4 trouwt. Omdat de Nigeriaanse regering dacht dat het om een cultus ging werd eind augustus besloten dat hij binnen vier dagen van 76 vrouwen moest scheiden. Onder zware druk scheidde hij van 82 vrouwen, om niet veroordeeld te worden tot de doodstraf of uit zijn dorp verbannen te worden. Hij is nu nog getrouwd met 4 vrouwen, wat volgens de wet is toegestaan.

Arrestatie
Afgelopen maandag is de 84-jarige Mohammed alsnog gearresteerd hoewel hij momenteel geen wetten meer overtreed. De aanklacht luidde dat hij de islam beledigde.
De man heeft nu 86 advocaten om de aanklacht aan te vechten. Een mensenrechtenactivist die Mohammed bij staat hoopt door de aanklacht aan te vechten de Nigeriaanse wet te beschermen omdat Mohammed nu niet meer in overtreding is maar wel vastzit.

Foto: Nigeria door eghosa.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Nigeria artikelen
Reisnieuws
Doodzonde! 10 bezienswaardigheden in no-go areas

23 mrt 2017, Deze plekken hebben tenminste twee dingen gemeen. Eén: ze zijn stuk voor stuk indrukwekkend. En twee: ze liggen stuk voor stuk in een gevaarlijk conflictgebied. Deze tien interessante bestemmingen laat je de komende tijd dus maar beter links ligg...

0
Interview
Bram Vermeulen: ‘Mij schrikt een negatief reisadvies niet af!'

11 jan 2017, Bram Vermeulen, Afrika-correspondent van beroep, ging voor zijn vierdelige documentaireserie De Trek, die in november werd uitgezonden op NPO2, het hele continent door. Hij bezocht mensensmokkelaars in Niger, drenkelingen in Senegal en gedeporteer...

1
Foto-album
Door: Noor Dekker
Sssttt: 8 beeldschone geheime strandjes

10 okt 2016, Wat een narigheid: een vol bezet strand met hordes toeristen. Gelukkig zijn er echt nog wel kustplekken die zo goed als niet opgemerkt zijn door de stroom toeristen. Columbus zet acht van deze geheime stranden voor je op een rij, zodat jij kunt ge...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.