Zuid Niger

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Weekmarkt in Say

Zuid Niger,
Niger


Na het bijwonen van diverse schitterende oogstfeesten in het noorden van Niger, reden we terug naar Niamey en daar begon het volgende avontuur: een 3-daagse vaartocht in een houten pinasse de Niger af. In vergelijking met een zelfde soort tocht die we eerder in Mali maakten naar Timboektoe, was deze boot zeer primitief. Drie dagen lagen we op een dun matrasje op de bodem van de boot, die net als wij binnen een uur al doordrenkt was van het zweet. Het toilet was achter op de boot en bestond uit een plank boven de rivier. Gelukkig werd er wel goed gekookt want we hadden levende kippen aan boord en de rivier zat vol met vis. ‘s Avonds zetten we onze tentjes op aan de oever van de rivier.

Tijdens de tocht bezochten we enkele kleine dorpjes, zoals Say. Hier was net een weekmarkt en het was gezellig druk. We zagen veel verschillende producten zoals gedroogde vis, vers geslachte geiten, vruchten, yamwortels enz.
Aan de rand van het dorpje zochten mannen de schaduw onder een grote boom om wat met elkaar bij te praten terwijl hier ook de levende koeien en geiten werden verhandeld.