Zuid Niger

Jonge Wodaabe mannen voeren de Yaake uitvoeren tijdens het Geerewol festival. De Wodaabe zijn de enige groep van de Peul die nog nomadisch leven. Ze zijn trots op dit nomadisch bestaan maar ontzeggen zich hierdoor wel bepaalde elementen van de moderne samenleving zoals onderwijs. The Wodaabe spreken Fula en gebruiken geen geschreven taal. Dans speelt een belangrijke rol in de cultuur van de Woodabe.

Informatie over Zuid Niger

Beste foto's & tips van Zuid Niger

'536918' door CBurgstad '536918' door CBurgstad

NigerZuid Niger

NigerZuid Niger

Schuchter

CBurgstad

Ruim 2 weken hebben we door Noord-Niger getrokken voor het bijwonen van diverse oogstfeesten. Na terugkeer in de hoofdstad Niamey begon het volgende avontuur: een 3-daagse vaartocht in een houten pinasse de Niger af. In vergelijking met een zelfde soort tocht die we eerder in Mali maakten naar Timboektoe, was deze boot zeer primitief. Drie dagen lagen we in de hitte op een dun matrasje op de bodem van de boot en de matrasjes waren net zo nat van het zweet als wij. Helaas was er geen enkele verkoeling. Gelukkig werd er wel goed gekookt want we hadden levende kippen aan boord en de rivier zat vol met vis. ‘s Avonds zetten we onze tentjes op aan de oever van de rivier. Tijdens de tocht bezochten we enkele kleine dorpjes, zoals Say. Hier was net een weekmarkt en het was gezellig druk. We zagen veel verschillende producten zoals gedroogde vis, vers geslachte geiten, vruchten, yamwortels enz. Dit jonge meisje stond enigszins schuchter te kijken naar de vreemde bezoekers.....

'528409' door CBurgstad '528409' door CBurgstad

NigerZuid Niger

NigerZuid Niger

Weekmarkt in Say

CBurgstad

Na het bijwonen van diverse schitterende oogstfeesten in het noorden van Niger, reden we terug naar Niamey en daar begon het volgende avontuur: een 3-daagse vaartocht in een houten pinasse de Niger af. In vergelijking met een zelfde soort tocht die we eerder in Mali maakten naar Timboektoe, was deze boot zeer primitief. Drie dagen lagen we op een dun matrasje op de bodem van de boot, die net als wij binnen een uur al doordrenkt was van het zweet. Het toilet was achter op de boot en bestond uit een plank boven de rivier. Gelukkig werd er wel goed gekookt want we hadden levende kippen aan boord en de rivier zat vol met vis. ‘s Avonds zetten we onze tentjes op aan de oever van de rivier. Tijdens de tocht bezochten we enkele kleine dorpjes, zoals Say. Hier was net een weekmarkt en het was gezellig druk. We zagen veel verschillende producten zoals gedroogde vis, vers geslachte geiten, vruchten, yamwortels enz. Aan de rand van het dorpje zochten mannen de schaduw onder een grote boom om wat met elkaar bij te praten terwijl hier ook de levende koeien en geiten werden verhandeld.

'237739' door PaulineE '237739' door PaulineE

NigerZuid Niger

NigerZuid Niger

Bookmaker, Bango...Sa

PaulineE

Kamelen race / tijdens het Gerewol festival van de Woodabe. http://www.columbusmagazine.nl/afrika/niger/zuid_niger/reisreporter/blogs/2313.html Wikipedia: Tot de Wodaabe behoren zo'n 150.000 mensen. Ze zijn de enige groep van de Peul die nog nomadisch leven. Ze zijn trots op dit nomadisch bestaan maar ontzeggen zich hierdoor wel bepaalde elementen van de moderne samenleving zoals onderwijs. Tegenwoordig ontstaan hier en daar semi-sedentaire nederzettingen met een put, een schooltje, een graanopslagplaats, een moskeetje ... Ze houden vee waaronder schapen, geiten, kamelen maar vooral runderen zoals de zeboe. Een belangrijk element van hun economie is de handel van levensmiddelen zoals melk. The Wodaabe spreken Fula en gebruiken geen geschreven taal.

Laat kaart zien