Zinder beste reistijd

Het weer in Zinder

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Zinder te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Zinder? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Zinder

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Zinder:De beste reistijd voor Zinder is november t/m januari. Heet, droog, heet, stoffig en oh ja, heet; dat is Zinder. In april en mei is reizen door Zinder vanwege de hitte zo goed als ondraaglijk. Hoewel de regen vaak al verdampt voordat ze de aarde bereikt, is het toch verstandiger om ook het regenseizoen – juli en augustus – te vermijden. Een ‘koelere’ en droge periode breekt aan tussen november en februari. De zanderige Harmattanwind moet je op de koop toenemen in deze meest gunstige reisperiode.


Reisadvies
Voor Zinder geldt een positief reisadvies, maar wees waakzaam.

Feestdagen
15 april Nationale Volksdag, 3 augustus Onafhankelijkheidsdag, 18 december Dag van de Republiek.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Koop de Columbus Reisplanner voor € 12,95 of krijg deze gratis bij een abonnement

 

Informatie over Zinder

Laat kaart zien