Niger stekker

Niger – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Niger, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Niger gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Niger gebruikt kunnen worden zijn : A, B, C, D, E en F
Stekker A
Stekker B
Stekker C
Stekker D
Stekker E
Stekker F

Informatie over Niger

'542286' door Bowral '542286' door Bowral

NigerCentraal -en Noord-Niger

NigerCentraal -en Noord-Niger

Nomadische Wodaabe

Vorig jaar september trokken we enkele dagen met een aantal Wodaabe-families door de Sahel van Niger. De Wodaabe (ook wel Bororo genoemd) zijn een subgroep van de Peul. Het is een nomadisch herdersvolk dat voornamelijk in Niger en Tsjaad leeft. Ze trekken met hun vee om de paar dagen van waterpoel naar waterpoel. De trots van de Wodaabe zijn ongetwijfeld de enorme ‘long-horned zebu’s’. Daarnaast tellen de kuddes vele schapen, geiten, ezels en dromedarissen.

'553446' door Bowral '553446' door Bowral

NigerCentraal -en Noord-Niger

NigerCentraal -en Noord-Niger

Het melkmeisje

Nog voor zonsopkomst was deze Wodaabe-vrouw de koeien en de geiten aan het melken. Enkele uren later zag ik haar met een gevulde kalebas op het hoofd door het provisorisch opgezette tentenkamp rondlopen. De melk verkocht ze aan haar mede-stamleden. Tussendoor nam ze telkens een korte pauze. Opvallend zijn haar gezichtstatoeages op het voorhoofd en op haar jukbeenderen.

'543964' door Bowral '543964' door Bowral

NigerCentraal -en Noord-Niger

NigerCentraal -en Noord-Niger

Verlegen...Wodaabe-me

Dit Wodaabe-meisje stond enigszins verlegen te kijken naar de mooi opgemaakte mannen die dansten op het Gerewolfestival. Het festival, dat jaarlijks in september wordt gehouden, is een soort huwelijksmarkt waarbij de mannen zich presenteren aan de vrouwen. Na een paar middagen en avonden onvermoeibaar dansen en zingen hopen de mannen een vrouw voor zich te kunnen winnen. Over een aantal jaren zal ook dit meisje deel uit maken van de 'vrouwenjury'

Bekijk alle Niger foto's en tips