Niamey

'503144' door CBurgstad '503144' door CBurgstad

NigerNiamey

NigerNiamey

Marktdag

CBurgstad

Aan het einde van ons bezoek aan Niger varen we nog 3 dagen met een kleine boot over de Niger. 's Nachts zetten we een klein tentje op aan de oever van de rivier en overdag leggen we soms aan bij een klein dorpje met lemen hutten. In dit dorpje is het druk, want het is marktdag. Vanuit de verre omgeving komen mensen hun spulletjes kopen en verkopen en natuurlijk is er gelegenheid voor een praatje. Je ziet alle bevolkingsgroepen hier vertegenwoordigd, elk met zijn/haar eigen kenmerken op het gebied van kleding, kapsel, hoofddeksel enz. Gelukkig leeft en werkt men hier nog in vrede met elkaar.

'458696' door CBurgstad '458696' door CBurgstad

NigerNiamey

NigerNiamey

Wurggreep!

CBurgstad

Tijdens één van de eerste dagen in Niger bezoeken we het stadje Ayorou, op de grens van Niger, Mali en Burkina Faso. Hier komen ook diverse bevolkingsgroepen uit de omliggende landen samen om hun producten te verkopen. Ze zijn absoluut niet gewend aan toeristen en we krijgen dan ook de nodige aandacht. De meesten vinden het prachtig en verwelkomen ons dat ook breed lachend. Deze moeder wilde graag op de foto, maar ook haar kind, dat ze op haar rug droeg, moest er op en werd met een heuse wurggreep vastgehouden!

'522285' door CBurgstad '522285' door CBurgstad

NigerNiamey

NigerNiamey

Mooie dame

CBurgstad

Tijdens het bezoek aan het westelijk gelegen Ayorou, op de grens met Niger, Mali en Burkina Faso, komen we diverse stammen uit de omgeving tegen, die hier hun producten komen kopen en verkopen. Het is een drukte van belang in het kleine stadje. Men is hier duidelijk geen toeristen gewend en we trekken dan ook wel de nodige aandacht, gelukkig is men heel vriendelijk en gastvrij. We kijken bij de Bella, die op hun ezeltjes aan komen rijden en hout proberen te verkopen, bij een slager die in de brandende zon zijn vlees snijdt en verkoopt, op de markt met levende dieren zoals geiten en ezels, bezoeken een koranschooltje enz. enz. Deze vrouw is mooi gekleed met haar kleurrijke hoofddoek en roze oorbellen....

'490433' door CBurgstad '490433' door CBurgstad

NigerNiamey

NigerNiamey

Bella

CBurgstad

Tijdens het bezoek aan het westelijk gelegen Ayorou, op de grens met Niger, Mali en Burkina Faso, komen we diverse stammen uit de omgeving tegen die hier hun producten komen kopen en verkopen. Eén van de stammen die we hier zien zijn de Bella. Deze stam is vooral bekend door de vrouwen die in het zwart zijn gekleed en handelen in hout en houtskool. Aan de rand van het dorp staan ze met hun ezeltjes, beladen met houtblokken. Ze zijn voormalige slaven van de Touareg en houden zich afzijdig van de overige bevolkingsgroepen.

'529357' door CBurgstad '529357' door CBurgstad

NigerNiamey

NigerNiamey

Opgedoft

CBurgstad

Tijdens het bezoek aan het westelijk gelegen Ayorou, op de grens met Niger, Mali en Burkina Faso, komen we diverse stammen uit de omgeving tegen die hier hun producten komen kopen en verkopen. Ze zijn vaak te herkennen aan hun specifieke kleding, kapsels, versieringen of huidskleur. Het is een drukte van belang in het kleine stadje. Men is hier duidelijk geen toeristen gewend en we trekken dan ook wel de nodige aandacht, gelukkig is men heel vriendelijk en gastvrij. Deze dame, ook al kijkt ze wat stuurs, heeft zich duidelijk mooi opgedoft voor het bezoek aan de markt.

'493665' door CBurgstad '493665' door CBurgstad

NigerNiamey

NigerNiamey

Vlechtjes

CBurgstad

Tijdens het bezoek aan het westelijk gelegen Ayorou, op de grens met Niger, Mali en Burkina Faso, komen we diverse stammen uit de omgeving tegen die hier hun producten komen kopen en verkopen. Het is een drukte van belang in het kleine stadje. Men is hier duidelijk geen toeristen gewend en we trekken dan ook wel de nodige aandacht, gelukkig is men heel vriendelijk en gastvrij. Dit meisje, met haar prachtige vlechtjes, kijkt nog wel wat nadenkend en argwanend naar die vreemdelingen.

'483127' door CBurgstad '483127' door CBurgstad

NigerNiamey

NigerNiamey

Spontaan

CBurgstad

Tijdens één van de eerste dagen in Niger bezoeken we het stadje Ayorou, op de grens van Niger, Mali en Burkina Faso. Hier komen diverse bevolkingsgroepen uit de omliggende provincies hun producten te verkopen. Ze zijn absoluut niet gewend aan toeristen en ze reageren heel spontaan en onbevangen en willen graag op de foto!!! Vrijwel altijd met een brede glimlach............

'455710' door CBurgstad '455710' door CBurgstad

NigerNiamey

NigerNiamey

Zelfverzekerd!

CBurgstad

Op de markt van Ayorou, op de grens van Niger, Mali en Burkina Faso, is ontzettend veel te zien! We hebben maar één dag om hier te verblijven en die is eigenlijk te kort om alles te zien en in je op te nemen. Men is hier absoluut niet gewend aan toeristen maar we worden heel vriendelijk en gastvrij bejegend. Deze jonge vrouw/meisje heeft een zeer sterke uitstraling en kijkt rustig maar indringend in de lens van de camera. Als weer worden we geraakt door de zelfbewuste, krachtige en/of trotse blik van Afrikaanse vrouwen!

'257748' door casis '257748' door casis

NigerNiamey

NigerNiamey

De moderne waslijn

casis

Hoe het werkt?: Met gevaar voor eigen leven wassen tussen de nijlpaarden. Drogen in de struiken op de brug, terwijl kleine jongetjes de buit in de gaten houden. Dat de kleding vervolgens stinkt naar uitlaatgassen maakt niks uit.

'846670' door CBurgstad '846670' door CBurgstad

NigerNiamey

NigerNiamey

Leven langs de Niger

CBurgstad

In het dorpje Yelwani, gelegen aan de oevers van de rivier de Niger, speelt het leven zich voor een groot deel af op - en langs het water. Omdat de wegen in dit gebied te wensen over laten, gaat het meeste vervoer over water. Zowel mensen als goederen worden zo vervoerd.