Zuid Namibie

'182507' door deerik '182507' door deerik

NamibiëZuid Namibie

NamibiëZuid Namibie

Spotlights

deerik

Tijdens ons laatste bezoek aan de Sossusvlei heb ik er voor gekozen eens niet een duin op te klimmen met de sunrise, maar om 1 duin als onderwerp te kiezen, prachtig wat voor details er zelfs na uren nog zichtbaar worden. Toen ik even na zonsopkomst omkeek zag ik dit schouwspel achter mij. Doordat er behoorlijk wat wolken waren, werden enkele delen van de duinen opgelicht. De

'255228' door jdevaan '255228' door jdevaan

NamibiëZuid Namibie

NamibiëZuid Namibie

Zonsondergang in...Kg

jdevaan

Het landschap in Zuid Namibië is aanzienlijk anders, niet te vergelijken met het Noorden. Goed op zo'n afstand is dat ook wel te verwachten. Dat maakt het ook zo speciaal om Etosha en Kgalagadi in een vakantie te verenigen. Het is alsof je in een ander land bent. Het is er ondanks of dankzij het koudere klimaat veel groener, Kgalagadi kwam zelfs parkachtig over vergeleken met het uitgestrekte, droge Etosha. De twee hoofdwegen die met een sedan te bereiden zijn, liggen in de droge rivierbeddingen van de Nossob en Auabrivier. Door de Auabrivier stroomt slechts een maal in gemiddeld 50 jaar water (de laatste keer was in 1974). De Nossobrivierbedding vult zich nog zeldener met water.

'269983' door albertensandra '269983' door albertensandra

NamibiëZuid Namibie

NamibiëZuid Namibie

Mooie wolken

albertensandra

Lokatie; Deadvlei, Namibië Normaal zijn we nooit zo erg blij met wolken als we willen fotograferen maar er zijn van die uitzonderingen waardoor de foto net wat extra’s krijgt. Dit vinden we er één van. En het werd weer eens tijd dat er een foto genomen door Sandra geplaatst werd (meestal zit ze te video-en)

'181506' door JosTilkin '181506' door JosTilkin

NamibiëZuid Namibie

NamibiëZuid Namibie

Onweer boven...sossus

JosTilkin

Het regent niet vaak in de sossusvlei, dit beeld van de dreigende lucht en de regenbuien zie je niet zo vaak, ook de groene gloed van het jonge groen is zeldzaam

'275468' door sidonius '275468' door sidonius

NamibiëZuid Namibie

NamibiëZuid Namibie

Eeuwenoude...Kameeldo

sidonius

In de Deadvlei, een gedeelte van de Sossusvlei, staan eeuwenoude en geheel verdroogde kameeldoornbomen. Als je ze aanraakt vallen ze uit elkaar, dus niet doen. Ze zijn zeer decoratief in het landschap dat vooral bestaat uit de kleuren oranje en zandkleur. De grond is zó droog dat die wit uitgeslagen is. De zandduinen zijn door de aanwezigheid van ijzer zo oranjerood gekleurd.

'462564' door deerik '462564' door deerik

NamibiëZuid Namibie

NamibiëZuid Namibie

Aardvarken

deerik

Tijdens mijn eerste Safari ooit, in het Ithala NP in Zuid-Afrika, was het eerste dier waarvoor de jeep stopte een Aardvarken. Geen idee hoe speciaal dat was, ik vond het niet eens de moeite om een foto te maken van dit dier. Nu 15 jaar later, nooit meer een gezien, kreeg ik een herkansing in Namibië om dit jonkie op de foto te zetten. Nu nog op zoek naar mijn 'heilige graal' de Pangolin....

'207109' door Lione Kolsteren '207109' door Lione Kolsteren

NamibiëZuid Namibie

NamibiëZuid Namibie

Nieuwe dag

Lione Kolsteren

SVP OPENEN. De zon is zojuist opgekomen in het Namib Naukluft NP. Het is misschien wel het mooiste moment van de dag. Vanaf dit moment begint het verkleuren van de rode zandduinen.Nog heel even en de zon onder een strak blauwe lucht zal het hier weer erg warm maken.

'206806' door janlodewijks '206806' door janlodewijks

NamibiëZuid Namibie

NamibiëZuid Namibie

Bosjesmannen bomen

janlodewijks

Heel vroeg in de morgen bij de eerste zonnestralen krijg je een prachtig licht bij het Mountain Camp van Fish River Canyon. Je ziet hier enkele kokerbomen staan. Het zijn eigenlijk geen bomen maar vetplanten die zeker wel 8 meter hoog kunnen worden. Ze komen voor in droge gebieden. Waar niets meer groeit, groeit deze kokerboom toch nog door. In de winter, juni-juli, staan ze in bloei. De Bosjesmannen(de San) gebruiken de holle takken om er pijlkokers van te maken.

'459381' door nita92 '459381' door nita92

NamibiëZuid Namibie

NamibiëZuid Namibie

Termietenheuvel

nita92

Het moet daar binnen wel krioelen van de beestjes. Een termietenheuvel waarvan je er aardig wat tegenkomt in het landschap van Namibie.. Van aarde, droog gras en speeksel als bindmiddel worden deze enorme nesten gebouwd. Binnenin bevindt zich een doolhof van gangen en kamers. Niet alle voorkomende termieten bouwen overigens zulke onderkomens.

'310104' door nita92 '310104' door nita92

NamibiëZuid Namibie

NamibiëZuid Namibie

Acacia in Sossuvlei

nita92

Het indrukwekkende landschap van Sossuvlei in het midden van de Namib woestijn staat vooral bekend om de fotogenieke rode duinen. Wij rijden de Namib woestijn in en zijn in verbazing over dit wonderbaarlijke landschap met zandduinen in de meest ongekende rode tinten. Deze acacia wordt van water voorzien door zeldzame overstromingen van de Tsauchab. We raakten hier niet uitgekeken.

'316169' door sidonius '316169' door sidonius

NamibiëZuid Namibie

NamibiëZuid Namibie

Sportief per ballon..

sidonius

In het kader van het maandthema sport en spel, deze foto van een ballonvaart over de Sossusvlei. Zelf heb ik het niet gedaan, maar juist daarom kon ik deze foto maken van anderen die bij zonsopgang over de zandduinen zweven. Een bijzondere ervaring moet dat zijn.

'197221' door deerik '197221' door deerik

NamibiëZuid Namibie

NamibiëZuid Namibie

Yin Yang

deerik

Vroeg in de ochtend zorgt ze zon voor mooie contrasten bij Sossusvlei. De harde lijn in het midden van de duin geeft mij een Yin Yang gevoel. Dit is de duin voor Duin 45. Door de wolken genoten we bovendien van een mooi schaduwspel.

'172766' door JosTilkin '172766' door JosTilkin

NamibiëZuid Namibie

NamibiëZuid Namibie

Sossusvlei

JosTilkin

Het regent niet vaak in de woestijn van namibië

'449852' door Bowral '449852' door Bowral

NamibiëZuid Namibie

NamibiëZuid Namibie

Wild Horses

Bowral

Zoals je ze hier ziet, zou je zeggen dat het makke paarden zijn die in een traag tempo door het desolate landschap in de omgeving van Aus sjokken. Het zijn echter wilde woestijnpaarden die aan het eind van de dag hun dorst lessen bij een waterput. Op dit moment zijn er nog zo'n honderd paarden. Hoe ze er ooit zijn gekomen, is nog steeds een raadsel. De meest geloofwaardige theorie is dat ze tijdens de Eerste Wereldoorlog - toen grote delen van Namibië nog een Duitse kolonie vormden - zijn 'ontsnapt'

'208130' door FemkeWoltring '208130' door FemkeWoltring

NamibiëZuid Namibie

NamibiëZuid Namibie

In vuur en vlam

FemkeWoltring

Deadvlei, Namibie. We waren er de dag ervoor al aan het eind van de middag geweest en dat was zo bijzonder mooi dat we de volgende ochtend vroeg terugkeerde. Het licht is dan weer heel anders en het leek haast alsof de vlei en het zand in vuur en vlam stonden toen de zon opging. Om stil van te worden....

'494167' door andresenmarianne '494167' door andresenmarianne

NamibiëZuid Namibie

NamibiëZuid Namibie

Old Timer

andresenmarianne

Bij het benzine station Solitaire liggen een paar oude wrakken Dit is een van de mooie old timers ik zou graag de geschiedenis van deze auto willen weten. We hebben het daar gevraagd maar niemand kon ons iets vertellenmaar het zal in ieder geval een goede geschiedenis zijn

'450946' door sidonius '450946' door sidonius

NamibiëZuid Namibie

NamibiëZuid Namibie

Zweven boven de...Sos

sidonius

's Morgens vroeg kun je een ballonvaart maken boven de Sossusvlei. Wij hebben dat niet gedaan, maar dat bood weer wel de gelegenheid om ze te fotograferen. Heeft ook wel wat.

'225588' door albertensandra '225588' door albertensandra

NamibiëZuid Namibie

NamibiëZuid Namibie

Deadvlei

albertensandra

Lokatie; Sossusvlei, Namibië. De Deadvlei is zonder meer één van de bekendste maar ook mooiste plekjes van de Sossusvlei. Wij waren ook er extra vroeg uitgegaan om dit paradijsje héél eventjes voor ons alleen te hebben.

'231032' door pkoelewijn '231032' door pkoelewijn

NamibiëZuid Namibie

NamibiëZuid Namibie

Watermolen

pkoelewijn

In Namibie zie je veel van dit type molentjes. Ze worden gebruikt om water uit de bodem te halen. Hier in Aus, steekt het watermolentje mooi af tegen een lichtbewolkte lucht waarvan de wolken nog net beschenen worden door de ondergaande zon.

'505191' door Fietser '505191' door Fietser

NamibiëZuid Namibie

NamibiëZuid Namibie

Neushoorn vogel

Fietser

De eerste gedachte bij deze foto is een foto van een Arend. Het is echter een neushoorn vogel die bij ons op de camping op een paal zat. Van de zijkant is het een gewone vogel, maar met deze opname is het een echte roofvogel kop. De vogel was redelijk aan mensen gewend want ik kon aardig dichtbij komen om deze opname te maken.

'143427' door ejfovermaat '143427' door ejfovermaat

NamibiëZuid Namibie

NamibiëZuid Namibie

Vanaf dune 45

ejfovermaat

Na de zonsondergang te hebben gezien vanaf duin 45 nog even blijven rondkijken. Je ziet dan mooie scherpe lijnen in de zandduinen gevormd door de wind. Het schijnt dat de duinen zich per jaar verplaatsen t.g.v die wind.

'97077' door Marjan '97077' door Marjan

NamibiëZuid Namibie

NamibiëZuid Namibie

Springbok

Marjan

Dit was één van de eerste Springbokken die we in Namibië zagen.

'490353' door jeannette '490353' door jeannette

NamibiëZuid Namibie

NamibiëZuid Namibie

Wilde paarden

jeannette

Deze wilde paarden leven in de omgeving van Aus richting Luderitz bij de afslag Garub. Er is daar een waterpool met een uitzichtpunt gemaakt waar de paarden tegen de avond komen drinken.