Zuid Namibie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sossusvlei - Sunrise - Fotografie

Zuid Namibie,
Namibië


En een update over de Sossusvlei, er gaan nl. nogal wat reporters die kant op dit jaar.

Er zijn 2 manieren om er VOOR sunrise in te komen.
- Je kunt kamperen bij Sossusvlei lodge ([url="http://www.namibian.org/travel/lodging/sesriem.html" target="_blank"]Sesriem campsite[/url]). Je mag dan 1 uur voor sunrise al het park in.
- Relatief nieuw is de [url="http://www.resafrica.net/sossusdunelodge/" target="_blank"]Sosssvlei Dune lodge [/url]
Het zijn echt TOP chalets, met een super douche en doordat je de voorzijde (tentdoek) eraf kunt ritsen, heb je een schitterend uitzicht over de woestijn. Helaas niet goedkoop... Het grootste voordeel is wel dat je vrij bent qua tijd om het gebied in de ochtend (of nacht) in te trekken.

Waarom voor sunrise het park in? Gedurende de dag wordt het licht (meestal is het er zeer zonnig) erg hard, na 9 uur is het er helemaal gedaan met het licht. Als je lekker vroeg in het park bent is ook een stuk rustiger!

3 tips voor fotografie (1 en 2 vooral als je vroeg het park in kunt).
1) Je kunt natuurlijk altijd Duin 45 op klimmen om vanaf daar de sunrise te bekijken/fotograferen. (let op, het kan er druk zijn).
Omdat de meesten dit doen, zou ik er juist niet voor kiezen ;-)
2) Ga direct door naar Deadvlei, hier is rond deze tijd meestal niemand en tjdens sunrise is het er sprookjesachtig mooi.
Zie [url="http://www.dewebsitevan.nl/erikjoosten/foto3/ZNB060.jpg" target="_blank"]foto 1[/url] of [url="http://www.columbusmagazine.nl/afrika/namibie/reisreporter/fotos/192559.html" target="_blank"]Foto 2[/url].
3) Als je later bent, ga dan niet als een dwaas richting duin 45 om nog iets van de sunrise te zien, maar neem bijvoorbeeld 1 duin als onderwerp (de duin voor Dune 45 is o.a. erg fraai) Zie [url="http://www.dewebsitevan.nl/erikjoosten/foto3/ZNB071.jpg" target="_blank"]foto 1[/url] of [url="http://www.columbusmagazine.nl/images/user_images7/16945/16945.jpg" target="_blank"]foto 2[/url] of [url="http://www.columbusmagazine.nl/afrika/namibie/reisreporter/fotos/182507.html" target="_blank"]foto 3[/url]
Als je direct bij opening aan de gate staat, ben je op tijd om het schaduw-lichtspel van de duin vast te leggen. Als je dan aansluitend langzaam naar de duin toe loopt, ga je echt zeer mooie details zien.

Veel plezier!