Zuid Namibie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zuid Namibie image

Windhoek en Sossusvlei

Zuid Namibie
Namibië
Deanbanffer

Windhoek en Sossusvlei

Dag 1, Zaterdag 5 mei
We zijn vertrokken op Zaterdag 5 mei vanuit Frankfurt richting Windhoek - Namibië. Na een rit van zo’n 4 uur, met stop voor een drankje, kwamen we aan op het vliegveld van Frankfurt. Na het eten van een traditionele Wienerschnitzel, lang geleden!, ingecheckt en de vlucht kon beginnen. Eenmaal in het vliegtuig bleek dat de plaatsen erg krap waren, je kon niet normaal zitten tussen in een 4-zitter…. Dus Dennis heeft gevraagd of er nog andere plaatsen waren en gelukkig waren die er, achterin nog 3 vrije plaatsen en daar mochten we gaan zitten. De vlucht begon voorspoedig, alleen na een klein uur kregen we ruim een half uur behoorlijke heftige turbulentieL altijd minder als je dat hebt. Gelukkig is de rest van de vlucht rustig geweest.

Dag 2, Zondag 6 mei
We zijn om 05.00 in de ochtend geland, het was nog helemaal donker. We waren lekker snel door de douane heen en de huurauto hadden we ook vrij snel gelukkig. Meteen een sim kaartje gekocht voor de mobiele telefoon en off we go! Onze auto was zoals gedacht een Daihatsu Terios 4WD. Prima auto maar even wennen om weer links te rijden en zeker met schakelen.
Na aankomst meteen op weg naar onze eerste accommodatie in de hoofdstad Windhoek, Terra Africa. Een leuke B&B gerund door Rolf. Een aardige Namibier die meteen de tijd voor ons nam om allerlei zaken uit te leggen. We waren aardig gesloopt van de reis dus de eerste dag hebben we buiten het halen van boodschappen en relaxen bij het zwembad weinig gedaan. In de avond zijn we hapje gaan eten bij Joe’s Beerhouse, bekende plek in Windhoek.
Vroeg in bed gestapt en lekker lang geslapen om de volgende dag rond uurtje of 09.30 te gaan rijden richting de Sossusvlei.

Dag 3, Maandag 7 mei
Ons vertrek voor de eerste rit door het Namibische landschap. De eerste 70 kilometer waren nog over geasfalteerde weg, maar daarna gingen we de echte wegen volgen namelijk de gravelwegen. Zo’n 250 km over gravelweg, waarbij we erg blij zijn met de 4WD auto, anders is het echt niet te doen.
Halverwege onze rit zijn we even gestopt voor plas- en drinkpauze bij Carrie’s Restcamp. Hier hebben we gezellig een uur zitten kletsen met Kossie (spreek uit als Koosie J. Een mix tussen een Namibiër en blanke boer, waar hij hele interessante verhalen over had. Een schat van een man, en als we waren blijven zitten had hij met ons blijven kletsen tot het einde van de dag denk ik. Het was een mooie bijdrage en ervaring aan onze reisJ.
Verder onderweg naar Sossusvlei, de woestijn van Namibië, via Solitaire. Deze plaats is bekend door de Nederlander Ton van der Lee die hier gefilmd heeft en een boek geschreven. Deze plaats, let wel 2 huizen, bakkertje en tankstation (stelt dus echt niets voor) is een belangrijke doorgang naar de Vlei. Hier even getankt en wat lekkers gehaald bij het bakkertje;) en weer door.
Zo rond 16.3o kwamen we aan bij ons Camp, Desert Camp. En waanzinnige plek middenin de woestijn en bergen. We slapen in een halve tent, met bed, en heerlijk terras uitkijkend over de bergen en vlaktes. Hier gaan we 2 nachten slapen.
Na even te hebben uitgepakt zijn we lekker gaan eten bij de Sossusvlei Lodge, lekker noodles met geroerbakte groentes en kippetjeJ. Daarna rond 21.00 uur het licht uit gedaan omdat we de volgende dag rond 05.00 op wilde staan om zo vroeg mogelijk de woestijn in te gaan.

Dag 4, Dinsdag 8 mei
Om 05.00 ging dus de wekker… best vroeg dus.
Om 06.00 uiteindelijk weggereden richting de poort van de Sossusvlei, nog even theetje gehaald en toen naar binnen.
Er zijn in dit gebied meerdere interessante plekken waar je moet stoppen. Wij hadden de tip gekregen eerst naar het einde te rijden richting Sossusvlei en Dead Vlei, een plek waar dode bomen staan van miljoenen jaren oud.
Dus wij richting het einde van de Vlei, zo’n 60km verderop. Eerst een rit door een schitterend gebied met onze eerste dieren, springbok en de bekende Oryx (een antiloppe met mooie grote spiesachtige hoorns) en struisvogels.
Rond een uurtje of 08.00 zijn we op een andere truc gestapt, aangezien dit echt mul zand was en we dit niet aandurvden met onze auto.
Na aankomst zijn we op weg gegaan naar de Dead Vlei, al vaak op foto’s gezien, maar als je het dan in het echt ziet is het wel bizar. Het lijkt is heel surrealistisch. Deze plek is ook gebruikt in de film The Cell van Jennifer Lopez, voor de filmliefhebbers onder ons. En na deze stop zijn we naar de kleine oase in de woestijn gegaan, de Sossusvlei. Hier hebben we nog een stuk geklommen op de duin en daarna weer terug richting onze accommodatie.
Even zo’n 1,5 gerelaxt bij het zwembad, want we hebben al sinds aankomst hier iedere dag strak blauwe lucht!.
Zo rond een uurtje of 14.00 weer het gebied in gereden omdat we nog graag naar Dune 45 wilde gaan. Deze staat bekend om zijn mooie uitzichten als je bovenop bent. Ik, Anouk, ben halverwege teruggelopen, want het was bloedheet en best zwaar. Maar Dennis is natuurlijk wel tot de top gegaan.
Na een voldane dag weer teruggereden naar ons plekje voor een wijntjeJ, want dat hadden we wel verdiend!!

Tot snel weer vanuit Namibië,
Dikke kus DeAn

Foto's

8bf5c.jpg
8bf5c.jpg
Deanbanffer
3ebb5.jpg
3ebb5.jpg
Deanbanffer
0425a.jpg
0425a.jpg
Deanbanffer