Windhoek reisblogs

Mijn reis begint niet erg goed

ingrover was er (tot 30 okt 2009) Gepost op 05 nov 099 reacties

Als ik eindelijk aankom op de luchthaven van Windhoek voor de rondreis waarop ik me zolang heb verheugd begint mijn reis niet zo goed.Eerst worden we bij de douane aangehouden met onze 2e hands brillen.We moeten er een bedrag aan tax voor betalen.Dat weigeren we en er ontstaat een discussie tussen een vrouw en een man van de douane.
De man vind dat we moeten betalen,de vrouw niet.Het is voor arme mensen,deze mensen willen iets goeds doen en dan moet jij er weer geld voor vragen,waarom nou?Maar de man volhard we moeten betalen.Wij houden ook vol dat doen we niet,het gaat om het principe,niet om het geld.
De vrouw staat erop dat we een formulier invullen zodat we aan het einde van onze reis alles weer op kunnen halen,dat doen we dan maar...

Vervolgens zijn we in de veronderstelling dat we onze huurauto op kunnen halen maar ipv dat worden we opgehaald en naar onze b&b gebracht.Eerst moeten we echter wachten op een stel dat geld wil wisselen,die moeten ook mee!Eindelijk zijn ze klaar en dan gaan we.De auto die ons naar Windhoek moet brengen is een gewone kleine auto.Dat wordt wat met 5 man en zoveel bagage.We zitten met de koffers en tassen letterlijk tot onze nek opgepropt.

Dan moeten in de b&b wachten op de reisconsulente,die gaat ons vast de auto leveren!! Na enige tijd komen we erachter dat ze pas om 14.30 komt,het is nu 10.00,wat nu?We hebben geen vervoer,geen vouchers,niks!Dan maar wachten,als ze eindelijk komt horen we dat de auto pas morgen wordt gebracht.Oke dan maar met de taxi vandaag!Ook zien we dat een aantal lodges is veranderd,terwijl we vorig jaar december al hadden geboekt en zelfs 2 hele dagen zijn omgewisseld terwijl wij op die dag een dure excursie hebben geboekt.De resiconsulente regelt het allemaal en wij hoeven ons geen zorgen te maken,jaja!!!
Aan het eind van de dag gaan we uit verveling de auto checken en de papierenvast invullen dan kunnen we morgen eerder weg.Blijkt de auto een kleinetje zonder kofferbak te zijn terwijl we daar expliciet om hebben gevraagd.Waar moeten onze tassen nu liggen?op de achterbank?dan kan iedereen er zo bij,dat is vragen om moeilijkheden! Na wat gebel met de reisorganisatie blijkt er bij een ander auto verhuurbedrijf nog een toyota corolla te staan die ze morgen kunnen leveren.Toch nog een meevaller vandaag!

De volgende ochtend wordt de auto geleverd(nadat eerst de 1e verhuuder met de kleine auto toch nog op de stope stond) en we gaan al snel op weg.Na de 1e 200 km krijgen we een lekke band op een gravelweg!Pfft bij 35 gr. een band verwisselen valt niet mee.Erger nog we moeten nog zo`n 100 km zonder reservewiel.Tergend langzaam en met dichtgeknepen billen rijden we naar de Hammerstein lodge,in de middle of knowwhere!We bellen met Avis en ze kunnen een nieuwe band komen brengen.De arme man vertekt om 17.00 uit Windhoek en komt om 00.00 aan bij de lodge.Maar wij hebben eensplinternieuw wiel(Gelukkig hadden we die verzekering afgesloten).

Maar vanaf dan gaat het allemaal beter tijdens onze reis,na nog wat tegenslagen later.Blijkt dat we met dierenspotten in ieder geval wel geluk hebben!Bij Hammerstein begint het al goed met al die gave katten die ze daar hebben,een aanrader!

tot een volgend verslag van deze reis........

ingrover Positie 40 (50321 p.) Lid sinds 29-12-2007 Foto's en tips: 1249 Blogs: 6 Fans: 9
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Terug in Namibië
0 8
Gepost op 11 december
Namibië Centraal Namibie
OLIFANTEN!!!!!
0 6
Gepost op 30 november
Botswana Chobe NP
Ziekenhuis in Tsumeb
0 5
Gepost op 09 november
Namibië Caprivi Strip

Reacties bij deze blog

mama-afrika

Door: mama-afrika • Geplaatst op

He jakkie, inderdaad geen leuke manier om je reis te beginnen, maar zo te lezen pak je het allemaal redelijk relaxed en gelaten op ! Ben benieuwd naar de volgende verhalen!

ingrover

Door: ingrover • Geplaatst op

Hee Hmmm doe niet zo zielig joh!ik heb de hele wereld over gereisd en ik weet heus wel wat het verschil tussen een rondreis en een all inclusive vakantie!Dit bericht is ook niet bedoeld voor mensen zoals jij die hoogst waarschijnlijk zelf niet eens buiten europa zijn geweest!
Maak jezelf bekend en laat jou reiservaring eens zien in plaats van commentaar te leveren op anderen.

Ik weet niet of je weet wat de bedoeling is van deze site maar als je niet serieus kunt zijn dan moet je lekker weg blijven! Als je een reis boekt van zoveel duizend euro(bij een nederlandse organisatie) mag je toch op zijn minst verwachten dat de dingen goed zijn geregeld en dat heeft niet met Afrika te maken of Spanje of waar je ook naartoe gaat.Dus bemoei je lekker met je eigen zaken voortaan!

Door: • Geplaatst op

DIT IS AFRIKA hoor: je hebt niet voor benidorm geboekt!!!

Mireille

Door: Mireille • Geplaatst op

Ohhh wat erg om zo te beginnen. Hoop dat het beter wordt. Ik zie dat ik giga achterloop met je blogs. ga gauw verder lezen.

janhermens

Door: janhermens • Geplaatst op

Wat een 'tegenvallers', maar zo heeft elk land wel zijn aparte dingen. In China mocht ik bijna Christien niet meer meenemen, omdat ik niet achter een denkbeeldige streep stond bij de douane!
Geniet van jullie verdere avonturen, Jan en Christien

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.