Windhoek

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Windhoek image

Laatste dagen van de vakantie

Windhoek
Namibië
Deanbanffer

Laatste dagen van de vakantie

Hallo weer vanuit Namibië!

Dag 19, Woensdag 23 mei
We zouden 3 nachten blijven in Maun, maar hadden beslist een nacht eerder weg te gaan omdat het zo enorm duur is en lastig om de delta in te gaan. Als je zelf een goede 4x4 rijdt dan kun je zelf het gebied in, maar er verdwalen heel vaak mensen en komen vast te zitten in het gebied, dus met onze Diahatsu Terios was dat verre van aan te raden.
Dus vandaag gingen we de route vervolgen via Ganzhi, de San-hoofdplaats (dit is een grote groep van de bevolking wat de traditionele bewoners zijn van de Kalahari woestijn) naar de Namibische grens bij Buitepos.
Weer het nodige papierwerk ingevuld aan zowel de Botswaanse als Namibische grens voordat we de rit konden vervolgen naar Kalahari Bushbreaks, gelegen in het midden van de Kalahari in Namibië. Nog een korte wandeling gemaakt door de ’achtertuin’ van de accommodatie en toen op ons terras naar alle spelende Impala’s. Kudu’s en waterbokken gekeken. Die zaten allemaal achter elkaar aan vanuit de waterpoel die achter onze kamer lag.
We zaten trouwens helemaal alleen in de accommodatie! Dus in de avond werd er voor ons een heerlijk maal gekookt van Kudu biefstuk, zoete aardappel, bloemkool en rijst.
We zijn erg vroeg gaan slapen, want we waren beide helemaal gesloopt, om 20.30 ging het licht al uit!

Dag 20, Donderdag 24 mei
Heerlijk lang geslapen en het een keer niet koud gehad. Dat is best weer eens fijn. S’ ochtends nog even de mail gecheckt en ontbeten om de route te gaan vervolgen naar de laatste stop namelijk Düsternbrook Guestfarm. Deze accommodatie hadden we gezien in de ANWB gids en was dus niet via onze touroperator Out In Africa geboekt. Via internet opgezocht en geboekt via Booking.com, altijd handig. Op deze farm hebben ze een eigen game reserve met, jawel, cheetahs en luipaarden. Op naar de laatste gamedrive van deze vakantie!
Na een redelijk avontuurlijke rit, het einde dan, kwamen we aan bij deze farm middenin de heuvelachtige natuur op zo’n 50km van de hoofdstad Windhoek.
We gingen met een gids en open safaritruck en een grote bak met rauw vlees op zoek naar het luipaard. Die kwam al snel aangerend, want ze kennen de truck maar al te goed. De gids gooide het vlees en had het op een boom vastgeprikt. Wij volop filmen en fotograferen natuurlijk, want zo dichtbij hadden we dit dier nog nooit gezien. Daarna naar de cheeta’s, 2 broers, die ook al aangerend kwamen. Ook zij werden getrakteerd op vers vlees en kwamen iedere keer met hun voorpoten tegen de truck aan staan en maakten hondachtige geluiden. Dit gebied staat erg bekend voor het behoud van de katachtige, ze doen onderzoek en hebben een informatiecentrum. Het zijn geen kleine verblijven, maar een ruimte van 25 hectare per dier, waarbij de cheetah en het luipaard gescheiden zijn omdat anders het luipaard de cheetah zou kunnen doden.
We slapen deze nacht weer in een grote tent met bedden erin. Laatste nacht in avontuurlijk en wild Namibië. Morgen een lange vlucht voor de boeg en op naar Frankfurt om dan nog zo’n 3,5 uur naar huis te rijden. Lekker weer knuffelen met Luna en slapen in ons eigen bedje!!

@ Eliane, alvast van harte gefeliciteerd met je verjaardag, want dan ben je heerlijk aan het genieten op Bali. Maak er een fantastische dag van, maar dat gaat wel goed komen daar!
@ Annemarie en Marlon, het wordt wel spannend nu he, nog geen witte rook daar in Amsterdam? En Marlon, de poncho's hadden we zelf meegenomen;)
@ Marieke, alvast van harte gefeliciteerd met Bart! Nog vele jaartjes gewenst van ons.

We willen jullie allemaal weer bedanken voor alle leuke en lieve berichtjes die jullie hebben gestuurd! Het is zo leuk om dat allemaal te lezen. Voor nu nog de groetjes uit Namibië, maar allemaal tot snel in Nederland. Hopen dat het zonnetje blijft schijnen, zodat wij onze laatste dagen van de vakantie nog heerlijk kunnen verder genieten!

We zijn weer een prachtige ervaring rijker!
Veel liefs DeAn xxx



Foto's

c6b57.jpg
c6b57.jpg
Deanbanffer
c6b57.jpg
c6b57.jpg
Deanbanffer
0c263.jpg
0c263.jpg
Deanbanffer
829e5.jpg
829e5.jpg
Deanbanffer
c6b57.jpg
c6b57.jpg
Deanbanffer