Windhoek

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Windhoek image

Windhoek

Windhoek
Namibië
Ingrover

Mijn reis begint niet erg goed

Als ik eindelijk aankom op de luchthaven van Windhoek voor de rondreis waarop ik me zolang heb verheugd begint mijn reis niet zo goed.Eerst worden we bij de douane aangehouden met onze 2e hands brillen.We moeten er een bedrag aan tax voor betalen.Dat weigeren we en er ontstaat een discussie tussen een vrouw en een man van de douane.
De man vind dat we moeten betalen,de vrouw niet.Het is voor arme mensen,deze mensen willen iets goeds doen en dan moet jij er weer geld voor vragen,waarom nou?Maar de man volhard we moeten betalen.Wij houden ook vol dat doen we niet,het gaat om het principe,niet om het geld.
De vrouw staat erop dat we een formulier invullen zodat we aan het einde van onze reis alles weer op kunnen halen,dat doen we dan maar...

Vervolgens zijn we in de veronderstelling dat we onze huurauto op kunnen halen maar ipv dat worden we opgehaald en naar onze b&b gebracht.Eerst moeten we echter wachten op een stel dat geld wil wisselen,die moeten ook mee!Eindelijk zijn ze klaar en dan gaan we.De auto die ons naar Windhoek moet brengen is een gewone kleine auto.Dat wordt wat met 5 man en zoveel bagage.We zitten met de koffers en tassen letterlijk tot onze nek opgepropt.

Dan moeten in de b&b wachten op de reisconsulente,die gaat ons vast de auto leveren!! Na enige tijd komen we erachter dat ze pas om 14.30 komt,het is nu 10.00,wat nu?We hebben geen vervoer,geen vouchers,niks!Dan maar wachten,als ze eindelijk komt horen we dat de auto pas morgen wordt gebracht.Oke dan maar met de taxi vandaag!Ook zien we dat een aantal lodges is veranderd,terwijl we vorig jaar december al hadden geboekt en zelfs 2 hele dagen zijn omgewisseld terwijl wij op die dag een dure excursie hebben geboekt.De resiconsulente regelt het allemaal en wij hoeven ons geen zorgen te maken,jaja!!!
Aan het eind van de dag gaan we uit verveling de auto checken en de papierenvast invullen dan kunnen we morgen eerder weg.Blijkt de auto een kleinetje zonder kofferbak te zijn terwijl we daar expliciet om hebben gevraagd.Waar moeten onze tassen nu liggen?op de achterbank?dan kan iedereen er zo bij,dat is vragen om moeilijkheden! Na wat gebel met de reisorganisatie blijkt er bij een ander auto verhuurbedrijf nog een toyota corolla te staan die ze morgen kunnen leveren.Toch nog een meevaller vandaag!

De volgende ochtend wordt de auto geleverd(nadat eerst de 1e verhuuder met de kleine auto toch nog op de stope stond) en we gaan al snel op weg.Na de 1e 200 km krijgen we een lekke band op een gravelweg!Pfft bij 35 gr. een band verwisselen valt niet mee.Erger nog we moeten nog zo`n 100 km zonder reservewiel.Tergend langzaam en met dichtgeknepen billen rijden we naar de Hammerstein lodge,in de middle of knowwhere!We bellen met Avis en ze kunnen een nieuwe band komen brengen.De arme man vertekt om 17.00 uit Windhoek en komt om 00.00 aan bij de lodge.Maar wij hebben eensplinternieuw wiel(Gelukkig hadden we die verzekering afgesloten).

Maar vanaf dan gaat het allemaal beter tijdens onze reis,na nog wat tegenslagen later.Blijkt dat we met dierenspotten in ieder geval wel geluk hebben!Bij Hammerstein begint het al goed met al die gave katten die ze daar hebben,een aanrader!

tot een volgend verslag van deze reis........