Swakopmund

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De Woestijn leeft!!

Swakopmund,
Namibië


Op het eerste oog is de woestijn een dorre levenloze zandbak. De eerste keer dat ik de 'Living Dessert' tour deed, ging er letterlijk een wereld voor me open. Echt bizar hoeveel leven er in en om deze zandduinen zit. Deze excursie begint in Swakopmund en duurt heel de ochtend. Zoals ik eerder al eens schreef adviseer ik die van Chris Nel (www.livingdesertnamibia.com). Er zijn inmiddels een stuk of 5 aanbieders van deze trip, ik heb er inmiddels enkele gedaan.
Tijdens deze excursie, krijg je uitleg over het ecosysteem en worden er diverse diersoorten gezocht en gevonden in het zand. Denk hierbij aan, spinnen, torren, slangen, hagedissen, gecko's en kameleons.
Een goede macro lens is een absolute pre!

Op de foto zie je een jonge woestijn gekko (Palmato Gecko). Deze soort kom je alleen tegen in de Namibwoestijn, het is een endemische soort. Het is een prachtige kleurrijke gekko, gelijktijdig is hij bijna doorzichtig (huid). Hij wordt maximaal 13 centimeter lang.
De woestijngekko is makkelijk te herkennen aan de zwemvlies-achtige vergroeiingen tussen de tenen. Deze huidflappen dienen als een soort sneeuwschoenen, waarmee de gekko over het bloedhete zand kan rennen zonder dat de tenen verbranden of in het zand weg te zakken.

Voor de geïnteresseerden de EXIF van deze foto:
Canon EOS 5D MKIII
Canon 100mm 2.8L IS Macro
ISO 800
F16
1/160 sec