Swakopmund

'178894' door deerik '178894' door deerik

NamibiëSwakopmund

NamibiëSwakopmund

Hello... i'm back!

deerik

Zo, de vakantie zit erop, de foto's zijn gesorteerd, nu weer tijd voor de ReisReporters. Deze eerste foto is er een van een Zandslang. Onze gids vond deze tijdens de 'Living Dessert Tour' vanuit Swakopmund. Een excursie die ik, n.a.v. een tip van Jelle in ons programma had opgenomen! Deze tour was echt waanzinnig, slangen, spinnen, hagedissen enz enz. Een perfect moment om mijn nieuwe 100mm macro lens eens goed te testen! Ik ben nog steeds erg onder indruk van de scherpte van deze lens. Je ziet de zandkorrels op zijn neus zitten!!

'192722' door deerik '192722' door deerik

NamibiëSwakopmund

NamibiëSwakopmund

GEKko

deerik

Een macro foto van een zeer vriendelijk en nieuwsgierig kijkende woestijn gekko (Palmato Gecko). Deze soort kom je alleen tegen in de Namibwoestijn. Het is een schitterend mooie kleurrijke gekko. Hij wordt maximaal 13 centimeter lang en heeft meestal een roze-witte kleur en een erg doorschijnende huid. De woestijngekko is makkelijk te herkennen aan de zwemvlies-achtige vergroeiingen tussen de tenen . Deze huidflappen dienen als een soort sneeuwschoenen, waarmee de gekko over het bloedhete zand kan rennen zonder dat de tenen verbranden.

'252214' door albertensandra '252214' door albertensandra

NamibiëSwakopmund

NamibiëSwakopmund

Lunch

albertensandra

Locatie; Swakopmund, Namibië Naast de sidewinder die we graag wilden zien tijdens de “living desert tour” stond ook de kameleon hoog op ons verlanglijstje. We zagen er gelukkig één maar helaas waren de foto's vrij onscherp. Dus wat doe je dan, je gaat gewoon nog een keer ;-)) Gelukkig waren de foto's nu beter, werd anders wel erg kostbaar om voor een derde keer te gaan. De gids Tommie had een paar kevers om de kameleons te voeren maar toen die op waren ging hij over op meelwormen. Een groot voordeel is dat deze niet hard weglopen dus de kameleon had alle tijd om dit hapje naar binnen te werken. Ik ben blij dat mijn camera een burst van 10 beelden per seconde heeft want om die uitschietende tong er goed op te krijgen is niet eenvoudig. Ziehier het resultaat, we zijn er erg blij mee :-))

'485614' door deerik '485614' door deerik

NamibiëSwakopmund

NamibiëSwakopmund

De Woestijn leeft!!

deerik

Op het eerste oog is de woestijn een dorre levenloze zandbak. De eerste keer dat ik de 'Living Dessert' tour deed, ging er letterlijk een wereld voor me open. Echt bizar hoeveel leven er in en om deze zandduinen zit. Deze excursie begint in Swakopmund en duurt heel de ochtend. Zoals ik eerder al eens schreef adviseer ik die van Chris Nel (www.livingdesertnamibia.com). Er zijn inmiddels een stuk of 5 aanbieders van deze trip, ik heb er inmiddels enkele gedaan. Tijdens deze excursie, krijg je uitleg over het ecosysteem en worden er diverse diersoorten gezocht en gevonden in het zand. Denk hierbij aan, spinnen, torren, slangen, hagedissen, gecko's en kameleons. Een goede macro lens is een absolute pre! Op de foto zie je een jonge woestijn gekko (Palmato Gecko). Deze soort kom je alleen tegen in de Namibwoestijn, het is een endemische soort. Het is een prachtige kleurrijke gekko, gelijktijdig is hij bijna doorzichtig (huid). Hij wordt maximaal 13 centimeter lang. De woestijngekko is makkelijk te herkennen aan de zwemvlies-achtige vergroeiingen tussen de tenen. Deze huidflappen dienen als een soort sneeuwschoenen, waarmee de gekko over het bloedhete zand kan rennen zonder dat de tenen verbranden of in het zand weg te zakken. Voor de geïnteresseerden de EXIF van deze foto: Canon EOS 5D MKIII Canon 100mm 2.8L IS Macro ISO 800 F16 1/160 sec

'282895' door albertensandra '282895' door albertensandra

NamibiëSwakopmund

NamibiëSwakopmund

Lekker hapje 6

albertensandra

Locatie; Swakopmund, Namibië. Ik had nog een fotootje klaar staan met het thema “lekker hapje”. Het is wel een gecropte foto dus daarom niet 100% scherp maar ach, vond ’t een leuk moment.

'269762' door albertensandra '269762' door albertensandra

NamibiëSwakopmund

NamibiëSwakopmund

Sporen

albertensandra

Lokatie; Swakopmund, Namibië Tussen Swakopmund en Walvisbaai loopt een weg aan de kust met een paar schitterende zandduinen. Behalve dat dit plekje zeer populair is om met een sandboard van af te glijden is het ook een topplek om met ondergaande zon foto’s te maken.

'421346' door Bowral '421346' door Bowral

NamibiëSwakopmund

NamibiëSwakopmund

Het laatste zonlicht

Bowral

De zandduinen in het Dorob National Park bij Swakopmund zijn bijzonder fotogeniek. Als je er overdag bent, heb je helaas met 'hard licht' te maken, hetgeen lastig fotograferen is. De duinen laten zich van hun mooiste kant zien in de late middaguren. Je ziet dan prachtige structuren. Op het moment dat wij er waren, stond er een straffe wind, waardoor het opstuivende zand mooi kleurde in het warme, zachte en laatste zonlicht van de dag.

'429631' door jeannette '429631' door jeannette

NamibiëSwakopmund

NamibiëSwakopmund

Palmato gekko

jeannette

Dit mooie bijna doorzichtige beestje leeft op en onder het zand van de Namib woestijn. We konden hem zien tijdens de living desert tour die dagelijks door verschillende aanbieders wordt verzorgd vanuit Swakopmund

'251926' door rianne '251926' door rianne

NamibiëSwakopmund

NamibiëSwakopmund

Hallo!

rianne

Deze Palmato gekko is alleen te vinden in de Namib Desert. Tussen zijn tenen zit, net als bij waterdieren, een vlies. Hiermee kan hij snel over het zand bewegen. De grote ogen worden niet afgeschermd door oogleden. Om de ogen schoon te maken of te bevochtigen likt hij met zijn lange tong over zijn ogen. De gekko leeft van krekels, kevers, termieten en larven. In droge tijden is de gekko in staat om vocht op zijn ogen te laten condenseren, dit likt hij vervolgens op met zijn tong.

'508750' door vulture1960 '508750' door vulture1960

NamibiëSwakopmund

NamibiëSwakopmund

Gekko in de woestijn

vulture1960

We hebben een Living dessert tour gemaakt door de woestijn bij Swakopmund.Er zijn een hoop levende wezentjes in en op en onder het zand. In een Jeep rijd je door de woestijn. De gids kan aan de sporen zien waar de diertjes zitten. Hij haalt ze te voorschijn en verteld er over. Na het fotograferen zet hij ze ook netjes weer terug. Steve was een erg enthousiaste gids. Zijn vader was bioloog, die had hem ingeleid in de geheimen van de woestijn. En nu brengt steve dat weer bij aan zijn zoon. Het is een trip van 4 uur. Onderweg krijg je ook nog wat te eten en te drinken. Je wordt opgehaald bij je hotel. Wij zagen oa een gekko, kameleon, een schorpioen, slang, vogeltje , spin en ook nog wat hagedissen. Een echte aanrader. Om the little five the zien is echt luxe Wil je boeken Steve and Louise Braine P O Box 2703, Swakopmund, Namibia Telephone: +264 (0)64 404908 Mobile Louise: +264 (0)816391775 Mobile Steve: +264 (0)817331422 Facsimile: 0866282977 Email: info@batisbirdingsafaris.net http://www.batisbirdingsafaris.com/

'509436' door vulture1960 '509436' door vulture1960

NamibiëSwakopmund

NamibiëSwakopmund

Woestijnspekvreter

vulture1960

Had niet verwacht in de woestijn, die mooie vogels, maar ze zijn er toch. Vader moeder en een kleintje. Deze kwam mooi binnenvliegen De woestijnspekvreter is een gedrongen vogel met een lengte van 14 tot 15 cm. Hij heeft een witte staart, met daarin het patroon van een omgekeerde "T" zoals bij tapuiten. De Namibische vorm, die op zandige hoogvlakten voorkomt is licht; de zuidoostelijke vorm die in steenwoestijnen leeft is donkerder, met zwart in de veren van staart en vleugels. De woestijnspekvreter heeft een rechte snavel en zwarte poten. Vrouwtje en mannetje lijken op elkaar, onvolwassen vogels zijn gespikkeld. De zang van de vogel bestaat uit een zacht en snel "traktrak" en hieraan ontleent de woestijnspekvreter zijn wetenschappelijke en Engelse naam bron wikipedia

'494978' door deerik '494978' door deerik

NamibiëSwakopmund

NamibiëSwakopmund

Fragiel

deerik

De Palmato Gecko is een super mooi en sympathiek ogend dier. Ondanks zijn haast doorzichtige huid is hij heel kleurrijk, maar ook zeer fragiel. De zandkorrels onder aan zijn koppie geven een beeld van zijn werkelijke omvang. Dit was een jonkie van een centimeter of 10. Als ze volwassen zijn wegen ze niet meer dan 5 à 6 gram.

'494382' door POSJE '494382' door POSJE

NamibiëSwakopmund

NamibiëSwakopmund

Living Desert tour

POSJE

Tijdens onze rondreis kregen we het advies om aan de living desert tour deel te nemen en daar hebben we geen spijt van gehad. De toer duurt een paar uur en wat je ziet is heel bijzonder. Je ziet dieren waarvan je niet kunt denken dat ze in deze woestijn kunnen leven, De toerleider heeft jarenlang ervarng in de woestijn en ziet aan het zand waar eventueel leven zit. Heel bijzonder. Deze Namaque kameleon zat,zoals te zien is, in een vetplantje.

'280386' door albertensandra '280386' door albertensandra

NamibiëSwakopmund

NamibiëSwakopmund

Beautiful creature

albertensandra

Locatie; Swakopmund, Namibië. Als je na Etosha genoeg groot wild hebt gezien kun je gelukkig in Swakopmund de “Living Desert Tour” doen. Een echte aanrader om kleine woestijnbeestjes te bewonderen zoals deze ghekko. P.s. sorry voor de toeristen op de foto ;-))

'524361' door vulture1960 '524361' door vulture1960

NamibiëSwakopmund

NamibiëSwakopmund

Hongerige...woestijns

vulture1960

Steve onze gids, heeft een kameleon gevonden. Hij heeft wat wormpjes meegenomen om ons te laten zien hoe de kameleon met zijn lange tong een prooi verschalkt. Maar de wormpjes trekken ook de woestijspekvreter aan. Die probeert ze te pikken. Steve voed de vogel ook wat wormpjes zodat we de kameleon ongestoord aan het werk kunnen zien. We hebben een Living desert tour gemaakt door de woestijn bij Swakopmund.Er zijn een hoop levende wezentjes in en op en onder het zand. In een Jeep rijd je door de woestijn. De gids kan aan de sporen zien waar de diertjes zitten. Hij haalt ze te voorschijn en verteld er over. Na het fotograferen zet hij ze ook netjes weer terug. Het is een trip van 4 uur. Onderweg krijg je ook nog wat te eten en te drinken. Je wordt opgehaald bij je hotel. Wij zagen oa een gekko, kameleon, een schorpioen, slang, vogeltje , spin en ook nog wat hagedissen. Een echte aanrader. Om the little five the zien is echt luxe. Wil je boeken Steve and Louise Braine P O Box 2703, Swakopmund, Namibia Telephone: +264 (0)64 404908 Mobile Louise: +264 (0)816391775 Mobile Steve: +264 (0)817331422 Facsimile: 0866282977 Email: info@batisbirdingsafaris.net http://www.batisbirdingsafaris.com/

'510034' door vulture1960 '510034' door vulture1960

NamibiëSwakopmund

NamibiëSwakopmund

De duinen van...Swako

vulture1960

Raak jij ook zo opgewonden van zand? De mooie welvingen, curven en lijnen doet je denken aan een vrouw. Je mag er niet in zonder vergunning. Als je loopt loop je in een lijn achter de voetsporen van een ander. Plastic en ander rommel worden opgeruimd . Wil je boeken Steve and Louise Braine P O Box 2703, Swakopmund, Namibia Telephone: +264 (0)64 404908 Mobile Louise: +264 (0)816391775 Mobile Steve: +264 (0)817331422 Facsimile: 0866282977 Email: info@batisbirdingsafaris.net http://www.batisbirdingsafaris.com/

'514563' door deerik '514563' door deerik

NamibiëSwakopmund

NamibiëSwakopmund

Geraamte Kust

deerik

Bij Swakopmund begint de Skeleton Coast, ofwel de Geraamte kust. De combinatie van extreem dichte mist, een heftige branding en onberekenbare stromingen maakten de Geraamtekust van oudsher gevaarlijk voor de zeevaart, maar ook voor walvissen. De Geraamtekust is bezaaid met honderden scheepswrakken en skeletten. Zeelui die de kust levend wisten te bereiken hadden in de woestijn geen kans om te overleven. Op deze foto zie je vanaf het begin van de woestijn, duidelijk de opkomende mist aan het einde van de middag.

'136193' door Jelle51 '136193' door Jelle51

NamibiëSwakopmund

NamibiëSwakopmund

Ontbijtje

Jelle51

Dit verkleurmannetje verorberd een torretje tevens leverancier ven vocht. Het torretje staat 's nacht op zijn kop staand in de nevel. Op deze manier vangt hij met zijn lichaam vocht op. Dit glijd als een druppel in zijn mond, Vervolgens eten de verkleurmannetjes de deze sappige torretjes, zodoende krijgen zij voldoende vocht binnen. (Zie ook mijn tip Living Desert tour) waarin dit allemaal goed wordt uitgelegd.

'267977' door corriedewinter '267977' door corriedewinter

NamibiëSwakopmund

NamibiëSwakopmund

Kunstig huis

corriedewinter

Als je in Swakopmund geen geld hebt voor een huis, krijg je de gelegenheid om er een te bouwen op kosten van de regering. Je krijgt wel veel controle: bij de de fundering, bij de muren, controle tot het dak erop zit. Als het mis gaat (geld gebruikt voor iets anders) krijg je niets meer en moet je in je tijdelijke huis (van wrakhout, plastic e.d ) blijven wonen. Bij deze jongen gaat het tot nu toe goed. Zijn tijdelijke huis heeft hij mooi beschilderd, want het duurt nog wel een jaar voor het nieuwe huis af is.

'510358' door vulture1960 '510358' door vulture1960

NamibiëSwakopmund

NamibiëSwakopmund

First Contact

vulture1960

Hier het verbaasde gezicht van dit kleintje bij zijn eerste contact met een blanke reus in shorts en een hemdje (25+ graden) Hij was verbaasd en keek zijn ogen uit. Wij ook. Hij was met het zand aan het spelen. Township in Swakopmund. Je kan hier precies dezelfde ervaring inplakken als die van Hans bij een paar foto's eerder!

'498555' door deerik '498555' door deerik

NamibiëSwakopmund

NamibiëSwakopmund

Schaduwspel

deerik

In de laatste uren voor zonsondergang is het een groot feest van schaduw, licht en lijnen in de duinen in het achterland van Swakopmund. Bijna elke minuut kan de situatie veranderen, ook door de opkomende mist vanaf zee.

'431758' door Moonrise '431758' door Moonrise

NamibiëSwakopmund

NamibiëSwakopmund

Kiekeboe!

Moonrise

De Namib Dune gecko (Pachydactylus rangei) of ook wel bekend als Palmato gecko leeft voornamelijk 's nachts. Dat verklaart de lichte kleur. Hij heeft geen oogleden en moet daarom zijn ogen schoonlikken. Een andere reden van het likken is om zijn ogen vochtig te houden. Soms vangt hij vocht van nevelflarden op met zijn ogen en met zijn tong kan hij ervan drinken.

'334837' door albertensandra '334837' door albertensandra

NamibiëSwakopmund

NamibiëSwakopmund

Wolkjes

albertensandra

Al eerder hebben wij van deze bijzondere plek foto's geplaatst. De Deadvlei blijft een bijzondere plek met zijn dode kameeldoornbomen en zijn knalrode duinen. Je kunt hier honderden plaatjes schieten en eenmaal thuis weet je niet meer welke je moet kiezen.......

'505430' door deerik '505430' door deerik

NamibiëSwakopmund

NamibiëSwakopmund

Dekens

deerik

Terwijl de mistdekens zich al meester maken over de duinen, zorgt het laatste beetje zonlicht voor een fluwelen deken van licht. Zeldzaam heb ik situaties en lichtspel zo snel zien veranderen als in de duinen bij Swakopmund. Blijven kijken, blijven verplaatsen en blijven fotograferen.