Swakopmund

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Swakopmund image

Vier seizoenen in één dag

Swakopmund
Namibië
Tamaradegroot

Vier seizoenen in één dag

In Afrika is het altijd warm! Als reisadviseur op het gebied van reizen naar Afrika, zou je denken dat ik beter moet weten...
Toch is het me nu voor een tweede keer overkomen dat ik de kou in Afrika heb onderschat! De eerste keer was zo'n 4 jaar geleden toen ik voor het eerst naar Zuid Afrika ging, in maart. Ik ging met een groep studiegenoten, en we keken er allemaal naar uit om naar het warme Afrika te gaan. Ter plaatse hebben we allemaal wintertruien en regenjassen gekocht. 'Dat overkomt me niet nog eens!' riep ik toen...

Eind mei ging ik naar Namibië, en vol goede moed pakte ik mijn tas in: 2 dikke vesten, een zomerjas, een sjaal, wat lange broeken... maar toch ook mijn bikini, een korte broek en genoeg zomershirtjes natuurlijk! Niks fleece vest... het is toch veel belangrijker om er modieus uit te zien..? Nou ik heb het geweten!

Mijn reis begon in het noorden van Namibië, tegen de grens met Angola. Heerlijk warm was het! 'Zie je wel dat Afrika warm is' dachten ik en mijn reisgenoten nog. Maar deze tijd van het jaar gaat in Namibië de zon al vroeg onder, rond een uur of 18.00, en dan wordt het direct een stuk frisser! Maar met mijn 2 vesten redde ik me nog wel. Echter, we vervolgden ons reis in zuidelijke richting... Etoscha en Damaraland waren onze volgende bestemmingen. In een open truck rijden was overdag nog wel te doen, maar zodra het begon te schemeren werd het weer razend koud! (nou moet ik toegeven dat ik een koukleum ben..) Maarja, ik had geen warmere kleren mee, dus vernikkelen was mijnstraf.

Op naar Walvisbaai, waar we uiteraard een zee safari op een catamaran maakten. De dag begon uitermate zonnig, warm zelfs met ZOMERSE temperaturen, en dus verschenen de driekwart broeken! Ik wist nog van een vorige zeesafari dat het op de boot toch fris kon worden, dus ik was voorbereid met opnieuw 2 vesten over elkaar, dichte schoenen i.p.v. slippers, een sjaal en een dekentje die ik onderweg gekocht had! Eenmaal op de boot sloeg het weer heel snel om, en leek het wel HERFST! Lichte regen begon te vallen, en iedereen kreeg dekens van de bemanning. Enkelen van ons, waaronder ik, besloten op de boot nog een fleece vest te kopen.

Na de de boottocht moesten we onze reis vervolgen naar Windhoek, om daar op tijd aan te komen voor een speciaal gala diner dat ter ere van het Namibia Tourism Board was georganiseerd. De hele week hadden de meiden van onze groep er naar uitgekeken! Lekker optutten en onze gala jurkjes aandoen! In de truck hoorden we ineens een hard geluid wat we niet meteen konden plaatsen... Het bleek hagel te zijn die op de ruiten van de truck! Onze chauffeur, al ruim 40 jaar gids in Namibië wist niet wat hem overkwam! Niet veel later verdween het geluid van de hagel, en begon onze chauffeur te schreeuwen dat we onze camera's moesten pakken: SNEEUW!!! dit had hij in geen 50 jaar gezien! Witte sneeuwvlokken daalden neer op de ruiten, en het landschap werd witter en witter.. Ongelofelijk, sneeuw in de 'woestijn', het was een strenge WINTER in Namibië! Lekker, 's avonds in onze gala jurkjes en open schoentjes naar het diner in de Parlement tuinen!

Binnen 15 minuten klaarde het op, en verscheen het zonnetje... het was niet heel warm, maar langzaam verdwenen de wolken.. het leek de LENTE!

Foto's

0aece.jpg
0aece.jpg
Tamaradegroot