Swakopmund

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Swakopmund image

Swakopmund

Swakopmund
Namibië
Ingrover

Woestijnolifant

Ondanks dat ik me niet lekker voel en de hele dag zo hard hoest dat ik alle dieren lijk weg te jagen ga ik toch door.Je komt maar 1x in zo`n land en dan moet je ervoor gaan.Gewapend met hoestdrank,pastilles en paracetamol gaan we op zoek naar de woestijnolifant in Damaraland!vol goede moed vertrekken we in een 4x4 en zien onderweg wat dieren.Ons is medegedeeld dat we vanaf 15.30 tot uiterlijk 18.00 de tijd hebben om ze te vinden.Dan moeten we langzaam teruggaan vanwege het donker worden.Sommige dagen vinden ze ze niet....Wij hebben meestal geluk dus het moet goedkomen,de tijd gaat langzaam vooruit en het wordt wat later,nog niets....

We rijden ver de droge rivierbedding in en volgen al een hele tijd sporen van olifanten!We gaan hobbelend van de Aba Huab rivierbedding over in de Huab rivier.We zijn aardig ver van de lodge maar ze kunnen nu niet meer ver weg zijn...wat lokale mensen onderweg wijzen ons de juiste kant op.We kmoen om 17.15 bij een nederzettinkje aan waar de gids(een echte animal planet/national geographic enthousiasteling die erg zijn best doet).Hij vraagt een vrouw of ze de olifanten heeft gezien zegt ze ja ze waren hier gisteravond en toen zakte bij ons de moed in de schoeen.We hebben deze vakantie niet zoveel geluk zeg ik nog al hoestend!

De man zegt onze enige kans is dat ze misschien op de weg terug zijn,17.30,17,45 nog niets.NU hebben we betaald en zo vcer gezocht allemaal voor niks.Het is inmiddels 17.55 en de man begint aanstalten te maken om ons voro te bereiden op een terugkeer zonder olifanten te hebben gezien.,Het zou zijn 2e keer zijn deze week,de man is helemaal niet blij!
Wij nog minder...tot opeens 0m 17.56 roept iemand jaaaaa daar zijn ze en ja hoor we zien op het allerlaatste moment een groep van maar liefst 12 woestijnolifanten waarvan 5 jongen in de rivierbedding lopen.GEWELDIG!!
De enthousiasteling besluit dat we erop moeten proosten met champagne en we mogen ze nog een half uur lang bewonderen!We rijden het hele stuk terug in het pikkedonker maar we hebben ze gezien,we komen 1,5 uur later bij de lodge aan dan gepland!

IK heb een hekel aan spinnen,je kunt het net geen fobie noemen maar ik wil ze ver uit mijn buurt houden.Boven mijn bed had ik een flinke grote gezien en vraag meestal aan mijn vriend om ze dood te maken.Hier kon hij echter niet bij en ik stond erop om van bed te ruilen,ik voelde nattigheid!eenmaal `s nachts in bed deed mijn vriend het licht aan en er kroop een hele dikke spin over zijn borst.BAHHHH ik ben nog dankbaar dat we geruild hebben.IK had met mijn gegil de woestijnolifanten naar Angola gestuurd van schrik denk ik!

Daarna gingen we overnachten in Gelbingen op een boederij waar Himba`s op het erf woonden die we gratis mochten bezoeken.Ik vond dit niet zo leuk omdat de Himba`s het voor mijn gevoel helemaal niet leuk vonden en het dwangmatig deden omdat dat van de boer moest ofzoiets! Ik bleef nog steeds hoesten en zodra ik `s nachts ging liggen stikte ik bijna,kon bijna niet slapen en hield alle mensen wakker in de lodge! De eigenaresse zei dat ik Bronchitis had en dat dit niet vanzelf over zou gaan!Maar ja ik moest door!De volgende 3 dagen stond Etosha op de planning!

En Etosha was Fantastisch,ik kan niet anders zeggen!Op de 1e dag zagen we al zo verschrikkelijk veel dieren:
Bij olifantsbad een neushoorn,giraffen,kudu`s,impala`s,Hartebeesten,springbokken,struisvogels enz enz.Zeker 100 dieren streden daar om het kleine beetje water!Daarna meteen een kudde olifanten die een modderbad aan het nemen waren samen met enkele gemsbokken en zebra`s! Bij de waterplaats van Okaukuejo zagen we in de avond meerdere neushoorns,zebra`s,giraffen,jakhalsen,gnoes en als hoogtepunt 30 olifanten in een lange rij kwamen trompetterend aan met een pasgeboren baby erbij,die door 2 grote slurfen overeind werd gehouden!
Toen ze gingen drinken was de hele toch wel behoorlijk grote waterplaats helemaal omsingeld.De neushoorn wilde er ook bij maar kreeg het aan de stok met een boze olifant!Fantastisch...
De voglende dag zagen we weer ontzettend veel oa hyenas,grote kuddes impala`s,gnoes enz enz.Het ging maar door..tijdens een nachtsafari tropen met leeuwen die we wel een uur lang hebben gevolgd en weer 3 neushoorns!
Ons hoogte punt was een luipaard!Ik zei tegen mijn vriend je moet in de bomen kijken hoor voor luipaarden en 3 seconde later,jaa daar zit er een in de boom naast de weg een paar meter naast de auto.Om een uur of 7.00 maar toen we remden ging hij er vandoor!
Na Etosha kwam ik in de laatste grote stad Tsumeb,ik voelde me na een week nog helemaal niet beter en besloot om naar het ziekenhuis te gaan,maar daarover volgende keer meer.......