Spitzkoppe

'526449' door TLalieu '526449' door TLalieu

NamibiëSpitzkoppe

NamibiëSpitzkoppe

Standing in the Rock.

TLalieu

King of the World!! dat gevoel krijg je als je daar bij zonsondergang onder de Rock Arch in Namibië staat. Lekker genieten, zeker als je daarna nog even met je vriendin een lekker wijntje drinkt, kijkend naar deze geweldige zonsondergang..

'431195' door Moonrise '431195' door Moonrise

NamibiëSpitzkoppe

NamibiëSpitzkoppe

Explosie van zon

Moonrise

De Spitzkoppe is een gebied in centraal Namibie, bestaande uit granieten rotsformaties. De bushman (of beter de San) hebben er vele jaren doorgebracht en hebben er tevens rotstekeningen achter gelaten. Het is een fantastisch gebied dat niet mag ontbreken op je Namibie reis. Je kan er hele mooie zonsonder- en opgangen zien. Het voelt magisch aan. Deze foto is een zonsondergang met een aantal van de rotspunten op de achtergrond.

'444845' door Esthers '444845' door Esthers

NamibiëSpitzkoppe

NamibiëSpitzkoppe

Spitzkoppe bolide

Esthers

Deze familie stopte even met deze prachtige oude Amerikaans bolide bij de Namibische Spitzkoppe. Wij konden het niet laten om van deze oude Amerikaanse auto een foto te maken. Het is waarschijnlijk een chevrolet impala, wat natuurlijk heel goed past, de naam ''impala'' in Afrika.

'525138' door Guidowater '525138' door Guidowater

NamibiëSpitzkoppe

NamibiëSpitzkoppe

Spitzkoppe natural...

Guidowater

Afgelopen week plaatste ik al een andere foto gemaakt bij de Spitzkoppe. Die foto nam ik van onder de natuurlijke boog gericht naar het noorden. Dit keer een foto naar het zuiden waarop het gebied wat duidelijker zichtbaar is. Grote rode rotsblokken maar ook echt enorme granieten blokken van 10 tallen meters hoog. Sommige hebben water poeltjes erop en bij alle mooie punten zijn kampeer plaatsen. Het gebied is ook geweldig voor kinderen omdat het lekker klauteren en klimmen is op de grote rotsblokken. Voor ons was het zelfs nog even een inspanning om onder de natuurlijke boog te komen. Bereid je wel goed voor op warmte! Dit was één van de warmste plekken die wij bezochten tijdens onze reis door Namibië en Botswana.

'526447' door TLalieu '526447' door TLalieu

NamibiëSpitzkoppe

NamibiëSpitzkoppe

Little village near..

TLalieu

Ook weer zo'n leuke ervaring! Kom je bij de entree van een NP, heb je alleen groot geld bij en wisselen kunnen ze niet.. Stelt één van de twee medewerkers achter de balie voor om met mij naar zijn huis te rijden om daar wisselgeld te gaan halen, moet ik mijn vriendin achterlaten om te wachten. Tja, dat moet dan maar... Rijd dus een onbekende afrikaan in onze auto met mij als bijrijder naar zijn huis. Blijkt hij ergens in de middle of knowhere te wonen (dorpje telde ong. 5 huizen), waar ze nog rondrijden met ezel-en-wagen. Fantastisch toch!! zo ervaar je het echte Afrika :)

'526448' door TLalieu '526448' door TLalieu

NamibiëSpitzkoppe

NamibiëSpitzkoppe

Enjoying the Sunset @

TLalieu

Ultiem genieten van de zonsondergang! Na een dag rondrijden en tentje opbouwen uiteindelijk met een heerlijk wijntje en iets te snacken genieten van een geweldige zonsondergang.. En als je door de stenen boog kijkt lijkt het alsof daar nog een verliefd koppeltje rotsen staat..

'527256' door TLalieu '527256' door TLalieu

NamibiëSpitzkoppe

NamibiëSpitzkoppe

Fantastisch douche @.

TLalieu

Beste douche ooit!! 's Ochtends vroeg, net wakker, oogjes net open en nog half slapend stapte we hier de douchte in.. Heerlijk gedoucht (wel met koud water) terwijl we uitkeken op een geweldig uitzicht over Spitzkoppe. Spitzkoppe is een mooi stukje Afrika dat toch ook veel weg heeft van de outback in Australië.. Erg droog, het bekende mooie rode zand en mooi gevormde rode rotspartijen. Een echte aanrader om heen te gaan!

'563523' door ChantalK '563523' door ChantalK

NamibiëSpitzkoppe

NamibiëSpitzkoppe

Rock Arch

ChantalK

Vroeg op pad gegaan naar Spitzkoppe. Een prachtig gebied, absoluut een bezoek waard. Wil je alleen genieten van de natuur, kom dan heel vroeg of laat in de middag. Tegen het middaguur werd het erg druk.

'1104747' door Mvdhove '1104747' door Mvdhove

NamibiëSpitzkoppe

NamibiëSpitzkoppe

Kid loves the Orange.

Mvdhove

Tijdens onze reis naar de volgende bestemming stopte we bij deze Himba tribe. Eerder in de winkel had ik fruit en babykoekjes gekocht om aan de kindjes te geven. Hoe heerlijk is het om dit kindje te zien smullen van zijn sinaasappel. Love it! 🥰

'1106878' door amkriek '1106878' door amkriek

NamibiëSpitzkoppe

NamibiëSpitzkoppe

Zazu

amkriek

De geelsnaveltok is een neushoorn vogelsoort dat leeft in de savanne en bossen van Afrika (voor mij was deze vogel beter betekend als Zazu van de lion king!). Een prachtig beestje om in het echt te beschouwen.