Spitzkoppe

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Buitenaards

Spitzkoppe,
Namibië


Spitzkoppe - ook wel de Matterhorn van Namibië genoemd, maar op deze vroege ochtend lijkt het wel of we op een andere planeet beland zijn. Wat een onwerkelijk kleurenpallet trekt er aan ons voorbij. Voor de zon op komt gloeien de rotsen en de lucht al op in de mooiste tinten. Roze, rood, oranje, lila...alles komt voorbij en de schakeringen veranderen van minuut tot minuut.
Spitzkoppe maakt onderdeel uit van de Erongo mountains. Het gebied is uniek onder rotsklimmers en een walhalla voor wandelaars. Er zijn nog diverse grotten waar rotstekeningen van de San de tand des tijds hebben weerstaan. Deze beschermde plekken kun je alleen met een gids bezoeken. Er zijn ook wandeltrajecten die je zonder gids kunt lopen. Hou je van sterren kijken? Dan ben je hier op de juiste plek: de hele melkweg zal zich laten zien.
Eén van de mooiste campings in Namibië is de Spitzkoppe Campsite. Gerund door de lokale community. Verwacht geen luxe (de kampeerplekken zijn voorzien van een longdrop toilet en voor water/douchen moet je een paar kilometer lopen of rijden), maar de uitzichten vanaf je tent zijn het meer dan waard! Een goedkoop avontuur op een onbetaalbaar mooie plek!