Namibië

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Broederliefde

Namibië


Absoluut een reistip: gaan 'kamperen' in de Erongo Mountains. Prachtige omgeving. Geen toeristen. Bergachtig, hele ronde grote rotsen. Wij mochten op de 'camping' van een boer. Vertaalt: gewoon op het hele grote terrein tussen de bergen overnachten. Je moet verder wel alles bij je hebben, want er iets niets. Nou ja niets, je zit in een prachtige omgeving en 's avonds zie de de Melkweg. Zoveel sterren en zó helder!
Wij zagen verder ook helemaal niemand. Behalve de mensen uit het nabij gelegen San dorp. En daar zaten deze 2 kinderen. Blij en gelukkig. Prachtig om te zien.
's Nachts werden we wakker van gegrom en de volgende morgen zagen we een toch wel heel erg grote kattenpoot afdruk vlakbij onze 4x4. Toch maar even aan de eigenaar vragen wat dit geweest kon zijn: een jachtluipaard.
Oh, nou gelukkig hoefden wij (incl. onze 2 kinderen) er 's nachts niet uit om naar de wc te gaan!
Dat was ons niet verteld toen we aankwamen: we zijn toen lekker over de rotsen gaan klimmen (op advies van de eigenaar). Maar dat maakt het achteraf wel erg spannend en we hadden een goed verhaal om thuis te vertellen.