Namibië reisblogs

Welk land moet ik in Afrika bezoeken???

lvdhoorn bereidt zich voor Gepost op 23 feb 093 reacties

Hallo,

Ik zou graag een reis naar Afrika willen maken. Kan iemand mij een land aanraden? Ik hou ontzettend van wildlife, stammen( ben erg onder de indruk van de foto's van iedereen van de Himba Stam) en prachtige natuur en vooral niet te toeristisch. Weet iemand die Afrika veel bezocht heeft een land met vele gezichten?
Een andere vraag is hoe kan je een beetje het goedkoopst reizen naar en in Afrika, is het makkelijk te doen om geen georganiseerde reis te boeken?

Alvast bedankt voor de reacties!

lvdhoorn Positie 30273 (0 p.) Lid sinds 12-09-2008 Foto's en tips: 112 Blogs: 5 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Help! Regenwoud maakt plaats voor palmolieplantages
1 1
Gepost op 18 april
Nederland Noord Holland
Graag tips en adviezen voor Borneo
0 2
Gepost op 10 januari
Maleisië Sarawak
West Maleisie en Borneo
0 2
Gepost op 26 december
Maleisië

Reacties bij deze blog

gertjanjv

Door: gertjanjv • Geplaatst op

hallo! via google kwam ik bij deze vraag van jou terecht. Mijn vriendin en ik willen graag een afrikaans land bezoeken en hebben ongeveer dezelfde wensen als jij. Ben je inmiddels al geweest en waar naartoe? Hoe is het bevallen?

Door: • Geplaatst op

Oeganda is volgens mij een van de mooiste landen van Afrika.Heel groen en bergachtig.Gorillaas, chimpansees en wildparken.( zie www.matoketours.nl)
Kenia en Tanzania voor de wildparken, de Masai en Samburu.
Ben net zelf terug uit Namibie.Grote afstanden gereden . Himbaas is wel leuk, maar je bent er natuurlijk maar heel kort.

vlinder

Door: vlinder • Geplaatst op

Als je een combinatie van stammen en wildlife zoekt lijken Namibie (Himba, Herero), Tanzania (Masai) en Kenia (Masai) me een goede aanrader. In ZA kan je natuurlijk ook naar Leshoto of Swaziland gaan en als je echt veel wildlife wilt zien is Botswana (Okavango, Chobe) een superbestemming.
Ik weet niet uit eigen ervaring hoe het reizen in al deze landen is, maar ZA, Botswana en Namibie zijn zeker individueel te bereizen. Ik heb zelf ZA, Botswana, Zambia, Malawi en Mozambique op eigen houtje bezocht en dat was geen enkel probleem. Je kunt in ZA prima een jeep (evt. met daktent) huren en dan Botswana in (hier is het huren erg duur). Ook in Namibie kan je makkelijk iets huren en er zijn meer dan genoeg overnachtingsplekken te vinden in Lonely Planets, Bradt Guides, op Columbus, Internet etc. Voor de wildparken moet je in sommige gevallen wel op tijd een reserveing plaatsen voor een overnachting, omdat dit vaak snel vol zit. Veel plezier verder met orienteren!
Groetjes, Marian

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.