Namibië reisblogs

De lokale keuken, lekker die wormen!

tamaradegroot was er (tot 09 jun 2011) Gepost op 15 jun 116 reacties

Voor mijn werk als reisagent mocht ik op uitnodiging van het Namibia Tourism Board uitgenodigd om het land te 'ontdekken'. Met ruim 40 andere mensen uit de Europese reisbranche mocht ik 10 dagen lang genieten van al het moois dat Namibië en haar bevolking te bieden heeft! Ik werd ingedeeld in de groep die als thema 'cultuur' had. Dat gaf mij de kans om naar het uiterste noorden van het land te reizen waar toerisme nog geen rol van betekenis speelt. De lokale inwoners zijn er bijzonder vriendelijk en oprecht geïnteresseerd in ons 'Westerlingen'. Op mijn beurt ben ik weer zeer geïnteresseerd in hun verhaal en manier van leven.

We werden uitgenodigd door een dorpje waar mensen van de Ovambo stam wonen. Niets opgezet voor de toeristen, maar een echt dorpje waar de mensen in 'normale' kleren lopen en hun tradities combineren met een steeds meer moderne leefstijl.
Om ons bezoek te eren mochten we in de hut van het stamhoofd genieten van een traditionele maaltijd. Op z'n zachtst gezegd: bijzonder! De maaltijd bestond uit een soort spinazie, pap, kippenpoten, uiteraard met klauw eraan, en.. Mopane Wurms!
Hoewel ik geen held ben als het aankomt op 'onbekend' eten, vond ik dat ik het wel op zijn minst moest proberen.
Ik moet zeggen dat de worm vooral naam frituur smaakte, en ik heel erg blij was dat ze niet meer leefden! Mijn favoriete maaltijd zal het nooit worden maar ik vond het onwijs bijzonder dat we deel uit mochten maken van hun leven!

tamaradegroot Positie 6873 (0 p.) Lid sinds 25-05-2011 Foto's en tips: 43 Blogs: 2 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Deze jonge vrouw vroeg aan me of ik haar op de foto wilde zetten. Ze was trots op haar levensstijl en ik vond haar prachtig!
blogfoto nr. 3
De heerlijke traditionele maaltijd!
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Vier seizoenen in één dag
2 0
Gepost op 17 juni
Namibië Swakopmund

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Ik vind het prachtig dat zoveel mensen nu in Namibië geïntereseerd zijn. Zelf ben ik heel erg betrokken bij de Bushman. Onze Stichting: Connected to Namibia zetten projecten op voor deze bevolkingsgroep waarbij onderwijs en schoon water onze pijlers zijn. Kijk eens op de website: www.namibie.biz

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Herken de wormen. Heb ze niet gegeten, ben vegetariër..
Mooi verhaal

maranopreis

Door: maranopreis • Geplaatst op

Een leuke job heb jij! Ja en over dat eten, ik probeer zelf ook van alles uit. Moet ook wel want als je in het buitenland uitlegt dat een van de lekkernijen van Nederland, rauwe haring is, worden ze daar ook een beetje groener in het gelaat.

Lione Kolsteren

Door: Lione Kolsteren • Geplaatst op

Ik heb zo'n maaltijd gehad in de township van Swakopmund en vond het niet eens zo onaardig smaken. Maar om het nu iedere dag te eten.... Leuk verhaal en mooi beroep heb je; ben helemaal niet jaloers :-) !!

awesomemore

Door: awesomemore • Geplaatst op

als ik zou moeten kiezen, dan liever de warm dan de kippenklauw. mooie manier om zo diep in een cultuur te kunnen duiken.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.