Namib woestijn

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Namib woestijn image

Where the desert meets the ocean

Namib woestijn
Namibië
WKerkhof

Where the desert meets the ocean

Augustus 2010:

Daar staan we dan, ‘Where the desert meets the ocean’
Aan de ene kant de overweldigende woestijn en aan de andere kant een een kleine lagune met al snel gevolgd de zee. Duin 7 staat daar indrukwekkend voor ons uit te pronken en wie wil, kan en durft mag hem gaan beklimmen. Duin 7 is met zijn 380 meter de hoogste duin in de Namib woestijn.

Het is een flinke klim naar boven, maar eenmaal boven ploffen we buiten adem neer in het zand. Even nog geen oog voor het uitzicht en het landschap, maar nog bezig bij te komen van deze prestatie. Al snel is onze ademhaling weer normaal en komt het indrukwekkende landschap langzaam binnen….

Naast mij zit een Belgische vrouw, ze heeft nog een analoge camera bij zich, maar heeft nog geen foto gemaakt. Ik kijk haar aan, wil haar vertellen hoe mooi ik het uitzicht vind, maar zie dan een traan… Langzaam rollen de tranen over haar wangen. Ze verontschuldigd zich, maar ik heb nog nooit zo iets moois gezien. Als een landschap zo bij je binnen kan komen dat je ervan geëmotioneerd raakt, dat maakt indruk op me en zet me aan het denken. Waar sta ik nu eigenlijk en hoe bevoorrecht ben ik eigenlijk dat ik hier kan en mag staan….

Augustus 2013:

Daar staan we dan weer, op de plek ‘Where dunes and ocean meet’. Dit keer hebben we de klim niet zelf kunnen maken vanwege de getijden. Het is vloed dus nu staat de zee letterlijk aan de voet van de woestijn. Met een 4x4 zijn we naar de top gereden om toch te kunnen genieten van deze bijzondere plek.

Bij het uitstappen loop ik een stukje van de groep, ik voel het warme zand tussen mijn blote voeten gaan en plof even verder neer in het zand. Ik kijk om me heen, zie het adembenemende landschap opnieuw, maar nu laat ik een traan… Hier te zijn overweldigd me opnieuw, maar dit keer komt de emotie meer binnen!

Na 2010 hebben we verschillende mooie reizen gemaakt, en zijn we op veel mooie plekken geweest. En elke keer dat een gebeurtenis of landschap me overweldigde dacht ik terug aan dat eerste moment op Duin 7, dacht ik terug aan deze Belgische vrouw en kon ik ervaren net zoals zij met een kippenvel op mijn armen of soms zelfs met een traan…. daar ben ik blij om. Door haar heb ik geleerd niet alleen met mijn ogen te kijken, maar ook met mijn gevoel en mijn emotie.

Foto's

01f9b.jpg
01f9b.jpg
WKerkhof