Namib woestijn

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Prachtig buitenkansje

Namib woestijn,
Namibië


Als low-budgetreizigers kamperen wij vaak op vakantie - ook op onze reizen naar verre bestemmingen nemen we de tent mee het vliegtuig in. Zelden verwennen we onszelf met een luxe verblijf.....tot ik mijn zinnen had gezet op een bezoek aan de NamibRand Nature Reserve. De landschappen daar zijn zo uniek en doen bijna surrealistisch aan.... het zou niet misstaan op een doek van Salvador Dali. Een bezoek aan dit gebied was echter toen alleen mogelijk als we in een peperdure lodge zouden overnachten (het gebied was niet toegankelijk voor dagtoeristen). Door een mazzeltje via een kennis in de reisbranche konden we twee dagen tegen half tarief verblijven bij Wolwedans Dune Camp. De luxe van deze plek zit 'm echt in de locatie en de details: alles klopt aan deze plek..... van de tentdoeken die aan 4 kanten open kunnen, waardoor je compleet in de open lucht slaapt tot het uitzicht vanaf je toilet, de knisperende linnen lakens, de hangmat, de olielampjes op weg naar je tent en de oryxen die 's morgens voor je tent struinen. Maar het meest spectaculaire van deze plek zijn de zonsopkomsten en -ondergangen en de prachtige (game)drives.

Een groot deel van de inkomsten gaan ook naar het behoud van dit gebied. Een aantal lodges heeft het gebied opgekocht van een aantal boeren om er vervolgens een natuurreservaat van te maken. Ze stoppen ook veel effort in educatieprojecten op scholen.
Ik ga zeker ooit nog een keer terug naar de NamibRand. Gelukkig is er inmiddels ook een hele kleine campsite, want de prijzen van Wolwedans zijn inmiddels gestegen tot ongekende hoogte, dus de kans dat ik nog een keer in deze hangmat zal liggen, acht ik zeer klein.