Keetmanshoop reisblogs

Kokerbomen en cheeta's aaien in Keetmanshoop

LWesterik was er (tot 18 okt 2010) Gepost op 16 dec 103 reacties

Als Keetmanshoop met haar ruim 15.000 inwoners (volgens de Lonely Planet) een vrij grote en belangrijke stad wordt genoemd ben ik erg benieuwd naar de dorpen in dit land.
Hoewel er hier in Keetmanshoop redelijk wat blanken lopen voelt het anders dan de gemiddelde stad in Zuid-Afrika. En dat is puur een gevoel, maar geen onaangenaam gevoel.

Eenmaal aangekomen in Keetmanshoop zijn we al vrij snel naar de cheeta-opvang van Coenie en Ingrid Nolte gegaan. Daar werd ons op niet bepaald vriendelijke wijze medegedeeld dat de cheeta's pas om 17.00 uur gevoerd zouden worden en dat we dus eerst maar het kokerbomenwoud en Giant's Playground moesten bekijken. Was dit nou die vriendelijke dame waar ik over had gelezen op Reisreporter? Dan had ze vast een baaldag vandaag, want vriendelijk was een groot woord.

Het kokerbomenwoud leek haast niet van deze wereld en Giant's Playground doet haar naam eer aan. Het lijkt werkelijk een grote blokkendoos voor reuzen te zijn!
Aan het eind van de middag zijn we teruggegaan en daar begrepen we al snel waarom Ingrid niet al te gezellig was vanmiddag: haar moeder was onverwacht op bezoek gekomen en ze zou nog een aantal dagen blijven.

De rondleiding over de farm was erg uitgebreid en interessant! Het leukste was nog wel dat er 2 jongen met hun moeder in een van de grote hokken zaten. Volgens Coenie mochten we daar gewoon naar binnen. Hoewel mama alert was ging ze redelijk onverstoord haar vlees te lijf, de kleintjes volgden al snel. Coenie vertelde dat ze op de farm eigenlijk niet mogen fokken (er zijn al teveel " tamme" cheeta's in Namibie), maar tijdens het laatste regenseizoen is een van de hekken omhoog gekomen en heeft een van de heren zijn kans geroken om er bovenop te duiken. Gevolg: 2 kleine cheeta's van nog geen 2 maanden oud!

LWesterik Positie 38536 (0 p.) Lid sinds 20-02-2010 Foto's en tips: 44 Blogs: 11 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Right time, right place - Zebra-kill in Etosha
0 0
Gepost op 06 februari
Namibië Etosha
Leeuwen in de zinderende hitte
0 1
Gepost op 30 januari
Namibië Etosha
'Asfaltvreten' tussen Henties Bay en Outjo
0 3
Gepost op 09 januari
Namibië Damaraland

Reacties bij deze blog

jdevaan

Door: jdevaan • Geplaatst op

Wat een mazzel dat je hebt kunnen genieten van twee kleintjes. Super!!!

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Ze had het schijnbaar druk. Bijzonder, die kleintjes.

albertensandra

Door: albertensandra • Geplaatst op

haha, we zijn het met je eens, wij vonden haar ook niet echt vriendelijk! Haar moeder was er toen waarschijnlijk ook;-)))))
En ik ben jaloers; 2 kleine cheeta's, ontzettend gaaf zeg, geweldig om te zien.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.