Keetmanshoop reisblogs

Benzine in Namibie

judithspekschoor was er (tot 01 jun 2010) Gepost op 12 sep 105 reacties

Eindelijk is het dan zover, wij gaan naar Namibie! Eerst naar Kaapstad gevlogen om daar onze super huurauto op te halen. Een grote 4x4 met daktent, een droom die uitkomt. Vantevoren hebben we ons voorbereid op de grootste attracties en problemen die je kunt ondervinden in Zuid Afrika en Namibie met de auto. Overal wordt je gewaarschuwd: er zijn weinig benzinestations in Namibie, dus tank wanneer je kunt. Natuurlijk dat is logisch toch...
We zijn al zo'n 10 dagen aan het rondtrekken, de woestijn is al weer achter de rug en er is nog niets aan de hand. Banden nog heel, motor doet het en voldoende benzine. Dan besluiten we om van Mariental naar Keetmanshoop te rijden. We hebben nog ongeveer een halve tank vol benzine en het is zo'n 260 km, dat zal vast wel lukken. Op de kaart en in onze gids staat ook nog vermeld dat halverwege in Abas een benzinestation is, dus geen probleem. Onderweg blijkt dat de naald toch wel erg snel zakt...gelukkig komen we door Abas. Maar tot onze grote schrik blijkt het dorpje te bestaan uit drie kale huisjes en een prachtige scheefgezakt/afgebladderd tankstations met drie lege pompen... mmm toch maar doorrijden en het beste er maar van hopen. Dan begin je langzamerhand de bordjes te volgen. Bij het bordje Keetmanshoop 40km begint het lampje onvermijdelijk te branden. Hoe ver kun je dan nog? Een km of twintig? Tja je kent de auto niet dus we zien wel. Langzaam beginnen we over oplossingen na te denken. Gaat er iemand lopen? Houden we een andere auto aan in de hoop op een jerrycan? Hebben we een telefoonnummer van iets in Keetmanshoop, zodat ze een jerrycan kunnen komen brengen? Nog 20km en de auto loopt nog... Dan vraag je je langzaam af hoe betrouwbaar de bordjes zijn. Het volgende bordje is in zicht, nog 10km, langzamerhand neemt de spanning wat af. Dit is tenslotte een loopafstand, de naald in inmiddels gezakt tot onder het streepje. Dan doemt er nog een flinke heuvel op, naar beneden! dat is fijn dat kost niet zo veel benzine natuurlijk, maar ja we moeten eerst omhoog. Op de top doet de auto het nog! Rustig uitrollen naar beneden een paar bochten door en daar ligt Keetmanshoop. Wordt je eerst ook nog eens compleet om het dorpjes geleidt, maar dan komt het verlossende bord in zicht. Ik ben nog nooit zo blij geweest met een Caltex!! Op de laatste druppel rijden we het benzinestation binnen en slurpt de auto dankbaar de tientallen liters naar binnen! Wat hebben we hiervan geleerd....... altijd voltanken als er een bezinestation is!

judithspekschoor Positie 445 (721 p.) Lid sinds 03-10-2009 Foto's en tips: 243 Blogs: 6 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Ook in Etosha deed onze auto trouwe dienst, maar we moesten nog wel een beejte extra olie op de motor gooien! Ze zuipen wel die bolides, voor het groene rijden moet je het niet doen!
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Nederlanders op vakantie
0 7
Gepost op 15 januari
Spanje Lanzarote
Camperen in/bij Etosha, advies gevraagd
0 1
Gepost op 26 maart
Namibië Etosha
digitale spiegelreflexcamera
0 5
Gepost op 22 januari
Nederland Gelderland

Reacties bij deze blog

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Zeeeer herkenbaar dat gevoel. In Chili de auto 60km naar beneden laten rollen. niet allen de auto tankt maar jezelf ook na die spanning.
gr mies

Lola

Door: Lola • Geplaatst op

Pfiew, ik zou peentjes gezweet hebben! Mooie spanningsopbouw!

albertensandra

Door: albertensandra • Geplaatst op

Gelukkig...... wat een verhaal..... volgens mij hebben heel veel mensen dit meegemaakt.........
leuk beschreven.

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Ik herken het gevoel. Wij hadden hetzelfde in Noord-Brabant op zondagavond. Nergens een benzinepomp te bekennen!

schenkel

Door: schenkel • Geplaatst op

Wat een belevenis ik kan me best voorstellen dat je dan toch in angst zit want zonder benzine kom je niet ver.Mooie belevenis.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.