Kaokoland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kaokoland image

de Red Drum: wat is dat?

Kaokoland
Namibië
Djmeijst

de Red Drum: wat is dat?

De tracks in het noordwesten van Namibië leiden allen langs de in bereisde kringen befaamde "Red Drum".
De Red Drum word op de kaart op dezelfde wijze weergegeven als de nederzettingen Purros en Khowarib. De kleurrijke naam wekte echter allerlei associaties op en in de veronderstelling dat het een veelbelovende uitspanning betrof met koude biertjes en allerhande vertier werd de Red Drum nog al eens opgezocht. Om tenslotte bij een met kogels doorzeefde lege rode ton, een wegwijzer naar een niet meer bestaande campsite en wat platte stenen beschreven met analogen "Killroy was here" uit te komen.
De Red Drum dient slechts als oriëntatie- en ontmoetingspunt bij pech in het verlaten Kakaoveld en niet meer dan dat. Want verder kan men zich honderden kilometers in de omtrek nergens op oriënteren.
Op de nieuwe kaarten mag dit eenzame herkenningspunt dan ook niet meer vermeld worden om lieden, die geen benul maar wel roze verwachtingen hebben, niet in de verleiding te brengen om een niet ongevaarlijke tocht naar niets te ondernemen. Deze maatregel blijkt effectief. Geen files rond de Red Drum. Tien kilometer na de ton reed ons, voor het eerst sinds dagen, een auto tegemoet. Daarna werd het gelukkig weer rustig.