Kaokoland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kaokoland image

Zoek de toerist….

Kaokoland
Namibië
WKerkhof

Zoek de toerist….

Midden in Koakaland ligt de stad Opuwo, met twee benzine stations, een supermarkt, een drogist en een ATM (Pinapparaat). Het is een stoffig en klein Afrikaans stadje. Ons is verteld dat dit 'Himba Capital of the world' is (dat is natuurlijk niet zo moeilijk aangezien er verder weinig steden in de wereld te vinden zijn met Himba's). We stoppen hier om te tanken, boodschappen te doen en we hebben gelezen dat er naast het tankstation een leuke gelegenheid is voor de lunch.

Zodra we stoppen worden we omringt door prachtige mensen…. Himba's Herero's, mensen uit Angola en nog veel meer mooie mensen. Allemaal willen ze je wat verkopen. Iedereen wil wat van je, en als je van eentje wat koopt staan ze allemaal om je heen om ook hun goederen te kunnen verkopen….

Wij houden ons een beetje afzijdig en proberen het verkoopgeweld een beetje op afstand te houden door te zeggen dat we eerst boodschappen doen, tanken, eten en dan terug komen voor de nodige souvenirs. Dat werkt!

Onze vrienden dompelen zich echter helemaal in het verkoop geweld, Waar het eerst met twee dames met grote manden armbandjes begon, zijn ze al snel bijna niet meer zichtbaar, omringd door verkoopsters! Wij slaan het tafereel met een brede grijns gade. 10 Minuten later komen ze tussen de massa uit met een hele arm vol armbandjes en nog meer kleine souvenirs… Ze hebben van iedereen wat gekocht!

Natuurlijk kopen wij na de boodschappen ook wat armbandjes, maar nu gaat het er gelukkig wat rustiger en overzichtelijker aan toe!

Foto's

70ed7.jpg
70ed7.jpg
WKerkhof
72f5d.jpg
72f5d.jpg
WKerkhof