Namibië

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Instructiegids voor 4WD auto - welke standen voor welke ondergrond

Namibië


Lezers van mijn laatste blog zal het niet ontgaan zijn dat wij helaas tijdens onze laatste vakantie [b]autopech[/b] hebben gehad met onze [b]4x4 huurauto[/b]. De [u]koppeling[/u] is er mee opgehouden nadat we een stukje door zand zijn gereden. Ons inziens hebben we geen verkeerde handelingen gedaan, maar daar dacht de verhuurmaatschappij helaas anders over.

Omdat we ons toch wat minder zeker voelden besloten we toch, voordat we de vervangende auto kregen, op internet naar informatie te zoeken. We wilden zeker weten welke [i]standen van de 4WD[/i] gebruikt moesten worden bij welke ondergrond (H2, H4 of L4), wanneer differentieel vergrendeling, wheel lock, etc. De uitleg die we van de verhuurmaatschappij kregen was namelijk erg summier en geen [u]ondergrond[/u] is echt hetzelfde.

De koppeling blijkt een kwetsbaar onderdeel te zijn en de gevolgen van kapotgaan ervan [i]financieel[/i] gezien pijnlijk. Ik denk nog steeds dat we de auto niet verkeerd hebben gebruikt maar om [i]ellende[/i] te voorkomen raad ik je aan deze [b][u]instructiegids[/u][/b] even door te lezen wanneer je een 4x4 auto huurt en er weinig of geen ervaring mee hebt:

[url="http://www.eulex-kosovo.eu/training/security/docs/Guide.to.4WD.pdf" target="_blank"]Guide to 4WD[/url]