Fish River Canyon

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Fish River Canyon

Fish River Canyon,
Namibië


Fish River Canyon ligt in het diepe zuiden van Namibië en is met een lengte van 161 kilometer, een breedte van 27 kilometer en diepte van 500 meter, de tweede grootste canyon in Afrika. De grootste canyon van Afrika ligt in Ethiopië en dat maakt de Fish River Canyon de derde grootste canyon ter wereld.
De Fish River Canyon bestaat voor het grootste deel uit zwart kalksteen en zandsteen. Door de kloof loopt de Fish River, een lange rivier van 650 kilometer.
Het is overigens niet toegestaan om af te dalen in de canyon. Dit is alleen toegestaan aan deelnemers van de Fish River Canyon Hiking Trail. Deze wandeltocht duurt vijf dagen en moet vooraf besproken worden. Het gaat zelfs zo ver dat je deze wandeling maanden van te voren moet reserveren. Afdalen mag alleen in een groep want alleen is te gevaarlijk. Desondanks blijven de aanmeldingen binnenstromen.

We rijden naar de canyon voor een korte wandeling en pas nu dringt de schoonheid van dit natuurverschijnsel echt tot mij door. Het is hier echt wonderschoon!
Ik heb al de nodige canyons gezien waaronder ook die hele grote in de US of A maar deze mag er toch ook zeker zijn. Jammer dat je hier niet zomaar maar mag afdalen maar het is nou eenmaal niet anders.
Het is een korte maar prachtige wandeling met een geweldig uitzicht. In de omgeving zien we een aantal kokerbomen, die zo typerend zijn voor het landschap van Namibië. Dit is zo ontzettend genieten.