Etosha

'459847' door deerik '459847' door deerik

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Out of the Sun

deerik

Bij het rescamp Okaukuejo in Etosha, ligt een druk bezochte waterplas. Normaal gesproken, ben ik altijd tot de laatste minuut in het park zelf op pad, Okaukuejo is de uitzondering. Als het even tegenzit in het park zelf, zorg dan dat je voor sunset bij de waterhole bent. De kans is groot dat je olifanten of giraffen tegen de ondergaande zon kunt fotograferen.

'133326' door Marjan '133326' door Marjan

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Dwarsligger

Marjan

Ja, je denkt dat ze lekker op hun gemak aan het drinken zijn, maar niets is minder waar. Steeds steekt er wel eentje de kop omhoog om te kijken of er geen predator in de buurt is.

'483936' door deerik '483936' door deerik

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Moonlight Shadow

deerik

Onder een mooie sterrenhemel in het maanlicht een giraffe die op afstand de waterhole bij Okaukuejo Camp. Omdat de giraffe bleef stilstaan, iets langere sluitertijd genomen waardoor ook de sterren goed te zien zijn. Deze waterhole is sowieso een must do. Lekker met een fles wijn of Amarula kan je hier gaan zitten en heel de avond komen er dieren om hun dorst te lessen. Giraffen, jakhalzen, olifanten en zwarte Neushoorns zijn vaste gasten. Maar regelmatig ook leeuwen en luipaarden.

'483397' door deerik '483397' door deerik

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

In to the Light

deerik

Een moment waar je op hoopt als je door Etosha aan het toeren bent. Een leeuw die in de late zon, uit het hoge wuivende gras recht op je af komt lopen.

'97854' door Marjan '97854' door Marjan

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Giraffes bij...zonson

Marjan

Deze foto hebben we gemaakt in Etosha. We reden terug naar de campsite waar je voor zonsondergang binnen moet zijn. Toch konden we het niet laten nog even snel een plaatje te schieten van deze giraffes..

'456775' door k026 '456775' door k026

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Buiten bereik

k026

Dit luipaard was een groepje springbokken aan het besluipen toen in de verte deze olifant voorbij kwam lopen. De olifant onderbrak voor een moment de concentratie van het luipaard, het moment dat ik de foto heb gemaakt.

'247438' door ingrover '247438' door ingrover

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Giraffe close-up

ingrover

Giraffen blijven in mijn ogen leuke dieren,ze zijn erg lang maar ze doen geen vlieg kwaad en hebben guitige koppies!Deze was erg nieuwsgierig en dichtbij onze auto.

'462928' door deerik '462928' door deerik

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Zwart Wit in Zwart Wi

deerik

Wat je niet ziet is dat er op 50mtr een aantal leeuwen lagen te luieren. Het duurde even voordat deze heldhaftige Zebra's schoorvoetend dichterbij kwamen om een slokje te nemen. Ze gingen er vervolgens wel heel mooi voor op een rijtje staan.

'251752' door albertensandra '251752' door albertensandra

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Eenzaam fantje

albertensandra

Locatie; Etosha NP, Namibië Deze eenzame olifant zagen we in het oosten van Etosha NP. Omdat het er nog erg veel regende was er voor de meeste beesten nog niet echt een reden om de waterpoelen op te zoeken. Pas als het veel droger wordt komen er ook meer olifanten naar het park. Ondanks de regen hebben we nog redelijke foto's kunnen maken en persoonlijk vind ik dit één van de mooiste foto's die Sandra gemaakt heeft.

'460278' door deerik '460278' door deerik

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Between the Lines

deerik

Springbokken, je rijdt er duizenden voorbij als je een paar dagen in Etosha bent. Dit was een moment om er voor te stoppen, de strakke lijnen met daarin een kudde bokkies opgesloten. Op de achtergrond zie je de o zo herkenbare zoutpan van Etosha.

'187221' door Giraffe '187221' door Giraffe

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Zebra's

Giraffe

In Etosha is het geweldig om rustig bij een waterput te wachten en te kijken welke dieren komen drinken. De weerspiegeling in het water is dan een extra bonus. Dit is een ingescande dia.

'461729' door twalia '461729' door twalia

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Mistig

twalia

Ochtend in Etosha National Park. Er hangt een lichte mist waar de zonnestralen doorheen proberen te prikken. In het veld loopt een springbok, de meest voorkomende antilope soort in het park. De springbok lijkt helemaal op te gaan in het landschap.

'98408' door Marjan '98408' door Marjan

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Drinkende zebra's

Marjan

Drinkende zebra's in Etosha

'460810' door deerik '460810' door deerik

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Ribbel Chips

deerik

Dit luipaard ging er eens goed voor zitten. Deze foto is gemaakt vlak nadat hij zijn neus aflikte, zijn tong lijkt met een stuk ribbelchips.

'210099' door Lione Kolsteren '210099' door Lione Kolsteren

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Lots & lots of...zebr

Lione Kolsteren

SVP HELEMAAL OPENEN. Tjonge, wat een overvloed aan dieren in Etosha. Hier zie je wel erg veel zebra's bij de waterplaats. De vogels op de achtergrond maken dit plaatje voor mij af. Wat is het daar genieten!!

'484620' door andresenmarianne '484620' door andresenmarianne

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Waarschuwing

andresenmarianne

Door deze houding waarschuwde de olifant dat we hier niet welkom waren. Hij klapperde ook met zijn oren dus besloten snel een foto maken en weg wezen

'403571' door andresenmarianne '403571' door andresenmarianne

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Uitkijktoren

andresenmarianne

Cheetahs zitten of staan graag hoog.Dat komt omdat hun terrein vlak is met weinig struiken als het kan zo dat ze ver kan zien, Ook deze cheetah staat op een mieren heuvel en kijkt haar omgeving af voor event. vijanden of voor prooi

'195935' door ChantaldeKoning '195935' door ChantaldeKoning

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

African Sunset

ChantaldeKoning

Al eerder hoopte ik op zonsondergang met giraffe, maar ja dan moet je er wel eentje vinden die zo bereid is om even voor de ondergaande zon te gaan staan. Natuurlijk hadden we wel eerder een prachtige ondergaande zon maar steeds zonder de benodigde giraffe. Ik heb nog geprobeerd mijn man voor de zon te zetten maar ja het is toch niet hetzelfde (gelukkig voor hem beschikt hij niet over zo'n nek). Dus toen wij deze giraffe zo mooi zagen staan waren we wel heel blij. De giraffe begreep ons en had veel geduld door eens even mooi te gaan staan en dan ben je toch weer blij met zo'n lekker Afrikaans plaatje, heerlijk toch!

'460357' door deerik '460357' door deerik

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Golden Eye

deerik

Het laatste uur voor zonsondergang (en het eerste na zonsopkomst) worden ook wel the golden hours genoemd. Het licht is dan minder hard en veel warmer, fantastisch om te fotograferen dus. Vaak krijg ik ook de vraag, hoe krijg je het er zo op. Daarom maar direct een tip... Ga niet bij de meute staan. Ook deze avond in Etosha. Een flinke colonne auto's, stonden heel de middag allemaal zo dicht mogelijk bij de leeuwen. Iedereen heeft ze er vast close opstaan, van boven naar beneden gefotografeerd. Ik besloot om bijna 100mtr verder te gaan staan. 2 redenen, zo had ik de zon meer in mijn rug en reeds 2x stond het vrouwtje op een keek expliciet die kant op. Vervolgens is het wachten... Maar nadat ze gepaard met het mannetje, stond ze op en liep recht op mij af in dat heerlijke warme licht om even later achter mijn auto langs de straat over te steken. Niet veel later volgde het mannetje haar voorbeeld. Dus kijk naar het licht en kijk naar het gedrag van de dieren!

'306891' door corriedewinter '306891' door corriedewinter

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Simultaan drinken

corriedewinter

We zijn voor de eerste keer in Etosha en ik ben erg onder de indruk van het dierenleven. Het is druk bij de drinkplaatsen in het droge seizoen. Ik ben steeds geneigd om 'wow' te roepen, maar ik hou me stil . Het is boeiend om te zien hoe de ene na de andere zebra zijn/haar plaats inneemt om te drinken. We zien de dieren niet dringen, men wacht keurig af. Waarschijnlijk is in deze kudde de rangorde al lang bepaald. Die ene bruine zebra kan zelf ook wel een bad gebruiken!

'459885' door twalia '459885' door twalia

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Springbokken

twalia

In Etosha kom je veel springbokken tegen. Ze leven in grote groepen. De springbokjes zijn goed te herkennen aan hun bruine rug en witte buik gescheiden door een zwarte streep.

'282205' door Mels '282205' door Mels

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Dapper

Mels

In Etosha stonden we bij een van de drinkplaatsen waar het spitsuur was (qua wild..). Op een gegeven moment kwam er een kudde met olifanten aan waar deze kleine voorop liep. Luid tetterend kwam hij "aanstormen" bij de drinkplaats, het leek er op of hij wilde zeggen "aan de kant, hier kom ik"! Vervolgens liep hij trots een rondje om de drinkplaats. Zo schattig om te zien, hij was nog maar zo klein! Maar blijkbaar erg ambitieus!

'268827' door albertensandra '268827' door albertensandra

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

We've a lift off

albertensandra

Lokatie; Etosha NP, Namibië Aan deze lilac breasted rollers, oftewel, scharrelaars geen gebrek in Etosha. Ze eens een keer wat anders op de foto te krijgen dan standaard op een tak is een ander verhaal. Sommigen zijn zo gewend aan auto’s en dikke telelenzen dat ze amper je aanwezigheid bevestigen. Maar gelukkig zijn er nog wel wat schuwere exemplaren en als je dan op tijd klaar met met de zojuist genoemde telelens dan kun je wel eens een ander shot krijgen. Heb deze foto wel gecropt dus daardoor iets in kwaliteit achteruit gegaan. Maar ach, d’r zijn ergere dingen ;-))

'553543' door Graaf '553543' door Graaf

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Beestenbende

Graaf

Het leukst in Etosha vind ik; is in de buurt van de drinkplaatsen te zijn. Prachtig om te zien dat alle dieren in groepen komen en netjes hun beurt afwachten, niks voordringen, de rangorde is heilig.