Van west naar oost door Etosha NP

Was hier op 2017-06-24 Gepost op: 1 reacties.
Ook vannacht weer veel kou en veel dierengeluiden. Echt leuk hier! Toen de zon net op was, zijn we eerst weer bij ‘ons’ waterhole gaan kijken. Weinig activiteit, dus toch maar de auto in. We reden vandaag weer naar het oosten van het park. Het eerste stuk was echt saai… Bijna geen dieren en die enorme vlaktes gaan op een gegeven moment ook wat vervelen. Rietfontein was de eerste waterhole waar we naar toe zijn gereden. Hier was wel activiteit! Zebra’s, springbokken, wildebeasten en kudu’s waren volop aan het drinken en spelen. Mooie plekje om ons ontbijt op te eten!

Even later reden we verder naar Halali, een ‘dorpje’ in Etosha NP. Even plassen en een ijsje eten. Het eerste ijsje van deze vakantie! En die smaakte prima! We reden verder naar de Rhino Drive. Hoewel het hier echt wel heel mooi was (veel begroeiing enzo), hebben we geen neushoorn gezien. Ook niets anders trouwens. Vervolgens reden we over de Eland Drive. Ook een mooie route met veel bomen en struiken en af en toe een behoorlijk uitdagende weg. Ook hier geen eland gezien. En maar een handje vol andere beesten… Na een uur rijden zaten we weer op het ‘hoofdtraject’ en zagen we weer volop beesten, ook de bontebok, die hadden we ook nog niet eerder gezien. Ook zagen we de springbokken vrolijk springen! Even later sloegen we af naar de Springbokfontein. Hoewel je werkelijk overal springbokken zag, zag je bij dit waterhole nauwelijks activiteit! De volgende stop was waterhole Kalkheuvel. De weg er naartoe bestond uit alleen maar kuilen, maar het was de moeite waard! Bij deze drinkplaats stonden meer dan 30 olifanten te drinken, nog veel meer zebra’s en er liepen wat impala’s rond. Wow! Wat een drukte! En wat zijn die kleine olifantjes schattig! Het waren er ook echt ontzettend veel! Even later zagen we ook nog drie pumba’s (wrattenzwijnen dus), die hadden we deze vakantie nog niet gezien! Ook dat zijn leuke beesten!

Na een tijdje reden we door naar Namutoni, het meest oosters gelegen ‘dorpje’ in Etosha. Hier hebben we lekker geluncht op het terras. Na de lunch gingen we weer vol frisse moet op stap. We reden nu naar waterhole Groot Okevi. Hier stond een giraf te drinken! Leuk! Die hadden we nog niet eerder overdag zien drinken! Eigenlijk wilden we bij deze waterhole een tijdje blijven staan, om te kijken of er nog meer wild kwam. Het was echter zó warm in de auto (ondanks dat het winter is, is het gewoon 30 graden overdag, elke dag weer opnieuw, met geen wolkje aan de lucht), dus reden toch maar weer door. Nog maar een keer naar Kalkheuvel. Ook deze keer was er weel veel activiteit. Niet alleen olifanten en zebra’s, maar ook een heleboel impala’s.

Ondertussen was het alweer half 4 en hadden we wel weer genoeg rond gereden. Via de Von Lindequist Gate gingen we het park uit. Daar bleek dat we nog een extra dag moesten betalen, omdat we langer dan 48 uur in Etosha waren geweest… Ook goed. Gelijk bij de uitgang van het park was onze camping al (Onguma Tamboti Campsite), althans, de route er naartoe. Na het inchecken zijn we eerst even bij het zwembad gaan liggen. Gerben in de riante ligstoelen, Eveline op de hangmat. Lekker zo! Toen het donker begon te worden zijn we naar onze campingplaats gereden. Een mooie plekje tussen de bomen met ons eigen toiletgebouwtje. Altijd fijn! Na het eten heeft Gerben weer een vuurtje gemaakt en nu zitten we weer te genieten van de sterrenhemel, het vuurtje en het geritsel van alle beestjes om ons heen. Heerlijk avondje zo!
Wil jij 1 jaar lang reisinspiratie over de mooiste bestemmingen? Bestel hier 9 nummers Columbus Travel voor € 59 + ontvang een Eastpak-rugzak cadeau (t.w.v. € 60)!
Wil jij 1 jaar lang reisinspiratie over de mooiste bestemmingen? Bestel hier 9 nummers Columbus Travel voor € 59 + ontvang een Eastpak-rugzak cadeau (t.w.v. € 60)!
 

1 reactie(s) bij "Van west naar oost door Etosha NP"

  • profile image comment

    Dat is een flinke afstand op een dag!

    Door WKerkhof • geplaatst op 2017-06-25 09:54:43

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.