Gamedrive door Etosha NP

Was hier op 2017-06-24 Gepost op: 1 reacties.
Wat een koude nacht! Het was vannacht maar drie graden boven nul! Dat merk je wel in je tentje… Ook hoorden we vannacht allerlei beesten brullen en roepen. Best grappig! Toen we vanmorgen vroeg op stonden, was het nog steeds koud… Snel een warme douche en daarna in de auto gesprongen voor onze eerste gamedrive. Vijf minuten na zonsopgang reden wij al door het park, op zoek naar beesten die we gister nog niet gezien hadden. We begonnen naar het westen. Op weg naar waterhole Okandeka zagen we wildebeesten en jakhalzen, die hadden we hier nog niet gezien. Bij de waterhole vertelde iemand ons dat er een stukje verderop leeuwen zaten. Wij ernaar toe natuurlijk! En inderdaad, nog geen 3 kilometer verderop vonden we zo’n 10 leeuwen. Op de weg, naast de weg. Spelend, rennend, liggend. Hoe gaaf! We hebben een tijdje bij ze staan kijken en natuurlijk ontzettend veel foto’s en filmpjes gemaakt. Wat een mooie beesten!

Eigenlijk wilde weg gaan ontbijten op de picknickplaats, een kooi waarin je ‘veilig’ bent. Helaas was deze picknickplaats nog afgesloten, dus het werd een ontbijtje in de auto. Vervolgens reden we nog naar de waterholes Wolfsnes en Leeuwbron, maar echt veel activiteit was hier niet. Wel zagen we weer volop springbokken en zebra’s. Om half 11 waren we weer terug bij Okaukuejo, onze camping, We waren nieuwsgierig of er bij ‘ons’ waterhole veel activiteit was. Dat was er zeker! Het was een drukte van jewelste met springbokken, kudu’s, elanden en zebra’s. Even later stond er ook een oryx in het water en kwamen er nog twee wildebeesten. Hier kan je echt uren naar blijven kijken!

Een tijdje later stapten we weer in de auto en reden nu weer oostwaarts door het park. Onze eerste stop was bij Pan, een waterhole bij de Etosha Pan. De Etosha pan is één grote zoutvlakte. Veel leven was hier niet. Ook bij de Nebrowni, Kapupuhedi en Ondongab hadden we niet heel veel geluk. Het was dan ook midden op de dag en de zon brandde. Als wij beest zouden zijn, zouden we ook een schaduwplekje opzoeken en siesta houden… We reden nog verder naar Hamab, Sueda en Salvadora. Ook hier was weinig leven, behalve heel veel zebra’s. Ook zagen we nog steeds overal springbokken. We besloten terug te gaan en Eveline wilde nog even langs bij Olifantsbad. Deze keer waren er geen olifanten, maar wel veel zebra’s, kudu’s en reebokken. Zo leuk!

Aan het einde van de middag reden we weer naar de camping. Na onze welverdiende douche liepen we eerst weer even naar ons waterhole. Niets. Dan maar eerst eten. Na het eten zijn we weer terug gelopen en was de zon net onder. Terwijl de lucht oranje kleurde, stond er een olifant te drinken. Wow! Na de afwas heeft Gerben weer een vuurtje gemaakt; dit is wel nodig ook, zo koud is het! We hebben net alle foto’s van vandaag terug gekeken en straks gaan we nog even bij het waterhole kijken. Zal het er weer zo druk zijn?
Wil jij 1 jaar lang reisinspiratie over de mooiste bestemmingen? Bestel hier 9 nummers Columbus Travel voor € 59 + ontvang een Eastpak-rugzak cadeau (t.w.v. € 60)!
Wil jij 1 jaar lang reisinspiratie over de mooiste bestemmingen? Bestel hier 9 nummers Columbus Travel voor € 59 + ontvang een Eastpak-rugzak cadeau (t.w.v. € 60)!
 

1 reactie(s) bij "Gamedrive door Etosha NP"

  • profile image comment

    10 leeuwen! Lucky you, wij hebben er in 2x Etosha geen enkele gezien :'(

    Door WKerkhof • geplaatst op 2017-06-25 09:52:26

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.