Etosha

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Etosha image

Etosha National Park

Etosha
Namibië
Deanbanffer

Etosha National Park

Dag 7, Vrijdag 11 mei
Na zonsopkomst opgestaan om vroeg te ontbijten en richting Etosha National Park te gaan rijden. Ook vandaag weer een redelijk lange rit voor de boeg, zo’n 340 km. In Nederland zouden we zeggen, dat valt best mee, maar de rijomstandigheden hier in Namibië zijn even wat anders. Sommige stukken kun je niet harder dan 50km per uur omdat het heel glooiend is, gravelweg met veel kuilen of grote stenen.
Vandaag hebben we zelfs 2x lifters meegenomen. Een keer een vrouw met een klein kindje en de 2e keer een vrouw alleen die op weg moest naar het ziekenhuis omdat haar bloeddruk te hoog was. Vriendelijke vrouw waarmee we zo’n 60km mee hebben zitten kletsen en adressen uitgewisseld.
Aangekomen in Kamanjab, waar de vrouw moest zijn, maar weer even getankt want je weet immers maar nooit of er benzine is;). Bij het tankstation wilde een jongen graag een shirt van Dennis dus hebben een shirt gegeven aan hem, geinig idee dat er iemand in Namibië met een shirt van ons rondloopt!
Na Kamanjab hadden we een asfaltweg, joepie! Dan waardeer je de asfaltwegen wel weer hoor, lekker doorrijden en we waren zo bij de ingang van Etosha NP, de galton Gate. Even geluncht voordat we het park ingingen, want we hebben onze eigen koelbox bij ons, daar kopen we iedere keer een ijszakkie voor.
Onze lodge, Dolomite Camp, ligt op zo’n 40km van de poort. Ondertussen waren we al weer op zoek naar dieren. We zagen al redelijk snel een paar giraffen, oryx en een paar zebra’s. Vlakbij de lodge lagen 2 leeuwinnen, die hebben we al weer in de pocket!
Na aankomst bij de lodge, die echt waanzinnig mooi is!!, wilden we nog een gamedrive doen. Trouwens nog nooit in zo’n mooie accommodatie gezeten! Het uitzicht vanuit je slaapkamer is over de vlaktes van het park met erachter een waterput waar dieren kunnen komen drinken. De lodge en dit gedeelte van het National Park is ook nog maar 11 maanden open voor publiek.
Na incheck op pad met een gids in een 4WD en op zoek naar dieren. Weer terug naar de leeuwen om ze nu van hoger te zien. Dit keer zagen we er 4, en dat blijft toch gaaf om die dieren in het wild te zien.
Tijdens de rit nog bij verschillende waterputten gaan kijken en wederom giraffen, zebra’s gezien en kudu, dikdik, hartebeesten, jakhals, struisvogels en springbok.
Hierna lekker opgefrist en gaan eten in de lodge. Op naar een welverdiende nachtrust, dit zal zeker beter worden dan de nacht ervoor!

Dag 8, Zaterdag 12 mei
Vandaag zijn we extra vroeg opgestaan, de wekker stond om 06.00 uur ivm de zonsopkomst die we vanuit ons bed wilde aanschouwen. Dus vroeg de gordijnen open met een prachtig uitzicht over vlaktes van Etosha. Nog nooit zo’n waanzinnig uitzicht gehad vanuit een ‘hotel’kamer!
Kopje rooibos thee gezet en op het balkon gaan zitten voor zo’n 2 uur om met de verrekijker en camera in de aanslag te gaan kijken naar al het wild om ons heen. Ons huisje stond op een berg op rotsen en naarmate de zon meer doorkwam kwamen er steeds meer klipdassies te voorschijn (een soort grote marmotten), op een gegeven moment zaten er wel zo’n 100 denken we.
Verder veel dieren gezien bij de drinkplaats verderop. Een mooie ochtend!
Daarna lekker ontbeten en rond een uurtje of 10.00 op pad naar de volgende lodge in Etosha. Uiteraard weer op zoek naar al het mooie wild in dit park. Overigens is Etosha ruim de helft van Nederland. Ongelofelijk zo groot en uitgestrekt het hier is. Enorm mooie pure natuur met vlaktes, bossen, de zoutpan.
Bij onze lodge, Okaukejo, zat een waterplaats voor de dieren die s’ avonds ook verlicht was. Hier hebben we in de avond nog lang gestaan en hebben de bedreigde zwarte neushoorn hier gezien, olifanten, giraffe en een erg mooie uil.
Na het avondeten en kletspraatje met een ander stel uit NL, Eindhoven weer het mandje in in onze mooie lodge.

Dag 9, Zondag 13 mei; happy Moederdag beide moeders!!! Xxx
In de ochtend zijn we voor het ontbijt eerst weer even gaan kijken bij de waterplaats en er stond een enorm grote groep met zebra’s te wachten om te gaan drinken. Na een aantal minuten kwamen ze één voor één drinken, het zijn net Engelsen allemaal netjes in een rijtje hun beurt af te wachten.
Prachtige foto’s kunnen schieten met reflectie in het waterJ
Na een stevig ontbijtje weer on the road naar het volgende kamp, Namutoni.
Vandaag zo’n 175km door het park voor de boeg met allerlei stops bij waterplaatsen. Veel dieren gezien: bij de waterplaats van een ander kamp, waar we zijn gestopt voor de lunch, hadden we geluk want er stond een erg grote groep olifanten (zo’n 30!). Ook meerdere groepen giraffen, zebra’s en gnoes gezien. Dat is wel anders dan in Zuid-Afrika, hier zie je echt hele grote groepen met dieren staan. Erg mooi!!
Kortom weer een mooie dag met veel dieren. Na incheck wat gaan eten en vroeg gedoucht, want morgen weer een lange dan voor de boeg. Het is hier daarin ook erg anders dan in Nederland. Wanneer de zon hier op komt zijn de meeste mensen al op of aan het werk en dat is nu zo rond 06.00 uur. Maar s’ avonds houd het leven ook snel op. Wij doen in de avond ook niet erg veel, beetje lezen, de volgende dag voorbereiden en niet te laat gaan slapen om de volgende dag weer fris te zijn. Morgen richting, Rundu op de Caprivistrip in het noorden van Namibië.

Heel veel groetjes weer vanuit het mooie Namibië!!
liefs DeAn

Foto's

b8476.jpg
b8476.jpg
Deanbanffer
a81cc.jpg
a81cc.jpg
Deanbanffer
78f49.jpg
78f49.jpg
Deanbanffer