Damaraland foto's & tips

Slapen onder duizenden sterren  !

Er staan inmiddels 245 tips over Namibië op deze site. Iets te veel om allemaal na te lopen of mijn tip er al tussen staat. Dus ik waag de gok …

Voor veel Namibië-gangers is Damaraland een vaste tussenstop tussen Swakopmund en Etosha. En terecht. Naast een werkelijk fabelachtig landschap en schitterende oudheidkundige bezienswaardigheden (rotsschilderingen van de San, versteend hout), vind je in dit gebied bijzonder wild zoals zeldzame woestijnolifanten.

Een unieke plek om te verblijven is het nog vrij onbekende Doro !Nawas Camp. Het ‘!’ geeft de klik aan uit de kliktaal van de lokale bevolking, die gedeeltelijk eigenaar is van de lodge. Deze kleinschalige accommodatie ligt in de middle of nowhere en bestaat uit een hoofdgebouw met restaurant en zwembad en 16 ruime en vooral luxe chalets.

Tot zover niks bijzonders. Maar ’s avonds na het diner begint het grote genieten. Als je nog niet moe bent kun je vanaf het dak van het restaurant met een sterrenkijker het heelal afspeuren. Maar de echte romanticus zoekt snel zijn chalet op, schuift de schuifdeuren open, rolt het bed de grote veranda op en kruipt onder het warme dekbed. Van slapen zal weinig komen, want op deze prachtlocatie kun je echt uren genieten van een fonkelende sterrenhemel recht boven je hoofd. Het is bijna jammer dat het weer ochtend wordt en de rest van Namibië op je wacht!

Info over deze foto met tip

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Damaraland inspiratie

Dit schattige verlegen meisje was duidelijk niet aan blanke mensen gewend. Ze plukte aan haar lip van verlegenheid en durfde niet bij ons in de buurt te kome...

>>

Het Himbavolk, één van de laatst overgebleven natuurvolken in zuidelijk Afrika. De Himba-vrouwen dragen leren schorten en smeren hun lichaam en haren in me...

>>

Totaal niet verwacht om de Himba tegen te komen (we gingen niet zo noordelijk in Namibie), maar inene zagen we toch een groepje vrouwen lopen. We zijn gestop...

>>

18 reacties bij foto met tip "Slapen onder duizenden sterren"

Moraima

Door: Moraima • Geplaatst op

Ik zal het zeker een keer doen. Een heel romantisch actie -nacht hebben onder duizenden sterren in de verre land, Namibia.

abytravel

Door: abytravel • Geplaatst op

Gefeliciteerd met de rode ster voor deze mooie tip!

ASchonis

Door: ASchonis • Geplaatst op

Gefeliciteerd met je rode ster! Hier heb ik inderdaad woestijnolifanten achter onze tent gehad, genoten van de sterren en de natuur. Je tip zet me weer even in Namibie. Prachtig land!

ejbaaijens

Door: ejbaaijens • Geplaatst op

Van harte gefeliciteerd met de rode ster. Past mooi bij de beschreven sterrenhemel! Wat een spektakel is het om die gigantische hoeveelheid sterren te zien.

felizzy

Door: felizzy • Geplaatst op

Gefeliciteerd met je rode ster! Mooie tip!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.