Damaraland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Uitzicht over droog Damaraland

Damaraland,
Namibië


Vanaf een heuvel bij Camp Kipwe, vlakbij Twijfelfontein in Damaraland, kijken we onder het genot van een drankje naar de ondergaande zon en het grootse woestijnlandschap om ons heen. Kurkdroog, ruig en verlaten. We praten na over de belevenissen van de dag: de onvergetelijke ontmoeting met de woestijnolifant en de rit over de eindeloze gravelwegen naar deze unieke plek.
De lucht verandert van oranje naar lila naar donkerblauw, tot de nacht invalt en we genieten van ontelbare sterren aan de hemel. Zoon speurt het landschap af op zoek naar meer wildlife...

Namibië is een prachtig land om doorheen te reizen en ook met kinderen prima te doen. Er is ongelofelijk veel te zien en de grote hoeveelheid wildlife onderweg is zowel voor kinderen als hun ouders een groot feest. Het is belangrijk rekening te houden met de afstanden; hier vergis je je vaak in. Over een paar honderd kilometer kun je al uren doen, wat op den duur saai kan worden. Wij hielden hier rekening mee, en bleven ook meestal 2 tot 3 nachtjes op 1 plek om rust in te bouwen en de omgeving te ontdekken. Juist dan ontmoet je bijzondere mensen, vind je nieuwe plekjes en heb je de rust om ook even lekker aan te rommelen.