Centraal Namibie reisblogs

met een Cessna over de Namib woestijn

jeannette was er (tot 13 jan 2014) Gepost op 22 jan 1425 reacties

We zijn in de Sossusvlei aangekomen. We slapen in het park in de enige lodge die binnen de omheining is, de Sossus dune lodge. We willen namelijk morgenochtend voor zonsopgang in de deadvlei zijn. De volgende ochtend vertrekken we om 4.30 uur in een busje met een klein groepje en een chauffeur die tevens gids is. Het is nog frisjes als we in de schemering naar de vlei lopen. We zijn met z'n drieen, de rest wil het schouwspel vanaf de big daddy aanschouwen. Een magisch gevoel overvalt me als de zon langzaam maar zeker over de rode zandduinen te voorschijn komt: hier heb ik jaren van gedroomd! Lange schaduwen ontstaan en er komt steeds meer licht in de pan. We blijven knippen en elk moment is het licht weer anders.
De derde persoon is een fanatiek fotograferende Belgische dame. Haar droom is dat ze graag over de vlei zou willen vliegen. Dit blijft in onze gedachten spelen. Na een fantastisch ontbijt tussen de zandduinen, compleet met tafellinnen, warme koffie en een eitje beslissen we dat we vanmiddag gaan vliegen over de vlei.
Bij het hotel net buiten het park boeken we onze vlucht voor 17.30 uur (avondlicht) van een uur lang over de duinen en naar de zee, voor omgerekend 115 euro pp. want het vliegtuigje is met 5 passagiers volgeboekt.
En wat een fantastische ervaring. Onze jonge Zuid Afrikaanse piloot is een goede ware stuntpiloot: hij vliegt met de duinen mee, we zien de verschillende vlei. De zee is een paar meter onder ons als we naast de hoge zandduinen vliegen die eindigen in zee. Op de terugweg zien we nog de magische cirkels in het landschap waar men niet van weet hoe ze zijn ontstaan. Dit was een once in a lifetime ervaring die ik niet had willen missen.
jeannette Positie 37 (16689 p.) Lid sinds 12-09-2007 Foto's en tips: 4110 Blogs: 65 Fans: 26

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
ontbijt tussen de duinen
blogfoto nr. 2
de vlei vanuit de lucht
blogfoto nr. 3
vliegen vlak boven zee naast de duinen
blogfoto nr. 4
magisch moment
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Vipbehandeling en baksjies
2 5
Gepost op 11 maart
Bangladesh Dhaka
muziekreis in Nashville en Memphis
4 6
Gepost op 01 november
Verenigde Staten Georgia en Tennessee
Maandthema: de mensen die mijn hart stelen
4 6
Gepost op 24 maart
Burkina Faso Oost Burkina Faso

Reacties bij deze blog

Daisy11

Door: Daisy11 • Geplaatst op

Wauw, wat een bijzondere ervaring zeg!

Karindewolf

Door: Karindewolf • Geplaatst op

Wij deden het ook en niettegenstaande ik eerst dacht 'dit is veel te duur', ben ik nog steeds blij dat ik het deed, het was ze overweldigend mooi!

Moraima

Door: Moraima • Geplaatst op

Wat een geweldige ervaring, bij jullie kan de champagne in deze aantrekkelijke tafel wel opengetrokken worden!, Gefeliciteerd!

REvanSlooten

Door: REvanSlooten • Geplaatst op

Wow fantastische ervaring! Gefeliciteerd met je topblog!

Esthers

Door: Esthers • Geplaatst op

krijg alweer zin om erheen en dit ook te doen.!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.