Centraal Namibie reisblogs

Appeltaart in Solitaire en dolfijnen in Walvis Bay

LWesterik was er (tot 23 okt 2010) Gepost op 18 dec 102 reacties

Wat zal er door het hoofd van Ton van der Lee zijn gegaan toen hij Solitaire naderde? Al wat er door mijn hoofd speelde was een bijna ziekelijk repeterende zin: "geen klapband of lekke band". Ondanks dat de omgeving in het Namib Naukluft gebied erg mooi is zijn we letterlijk met horten en stoten over de C14 gereden. Er waren zelfs momenten dat het leek of we vlogen, als we gelanceerd werden over een hobbel die we niet gezien hadden. En dat terwijl we toch ruim onder de maximum snelheid zaten. De spaarzame stukjes asfalt waren een verademing voor lijf en leden, evenals de bijna goddelijke appeltaart die we bij Solitaire aten. Hoewel Ton van der Lee hier toch al de nodige jaren weg is lijk je zijn aanwezigheid nog te voelen. Al is het maar omdat je zijn naam tegenkomt in het, naast de benzinepomp gelegen, Café Van der Lee. Bij de benzinepomp herken je ook gelijk de Nederlanders die het boek Solitaire gelezen hebben. Samen met nog 2 Nederlandse vrouwen sta ik een foto van de benzinepomp te maken en we moeten eigenlijk wel om onszelf lachen. Zie ons hier nou eens staan, als waren we een soort ramptoeristen. Omdat er een Nederlander is geweest die deze van God verlaten plaats op de kaart heeft gezet staan wij hier foto's te maken.

Eenmaal in de buurt van Walvis Bay en Swakopmund zien we met onze eigen ogen dat de woestijn bijna letterlijk tot in de zee loopt. De zee die het hier toch voornamelijk van toeristen en dagjesmensen moet hebben.
Want wat schrijf je over een dag waarop je eigenlijk alleen maar de toerist hebt uitgehangen (omdat je in deze omgeving bijna niet anders kunt dan dat)?
Schrijf je dan dat je samen met Duitsers, Afrikaners en blanke Namibiërs op een catamaran de zee op bent gegaan? Dat we eindelijk een keer dolfijnen hebben gezien? Of pelikanen en robben? Tja... het heette niet voor niets een Dolpin and Seal tour.
Of dat we Sachertörte hebben zitten eten bij Café Anton in Swakopmund terwijl onder ons de toeristen geld uit de zakken werd geklopt op de souvenirmarkt? Of dat we naar de flamingo's in de lagune zijn gelopen en onderweg ook nog een verdwaalde zeeleeuw tegenkwamen?
Of dat blanke bruiloftsgasten er hier bijlopen alsof ze zo uit de Wehkamp-catalogus van 1983 zijn gestapt, terwijl het bruidspaar er wel anno nu gekleed bijliep? Feit is wel dat we op een wel heel bijzondere locatie moeten zitten wil je in Alte Brücke Resort je huwelijksdiner en -feest houden.
Of eigenlijk dat Swakopmund zó enorm Duits is dat er zelfs een man met lederhösen aan door de straten loopt?

Of maar gewoon helemaal niets?

LWesterik Positie 38858 (0 p.) Lid sinds 20-02-2010 Foto's en tips: 44 Blogs: 11 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Right time, right place - Zebra-kill in Etosha
0 0
Gepost op 06 februari
Namibië Etosha
Leeuwen in de zinderende hitte
0 1
Gepost op 30 januari
Namibië Etosha
'Asfaltvreten' tussen Henties Bay en Outjo
0 3
Gepost op 09 januari
Namibië Damaraland

Reacties bij deze blog

jdevaan

Door: jdevaan • Geplaatst op

Gelukkig niet niets, anders had ik nu geen aangenaam gevoel van herkenning gehad.

albertensandra

Door: albertensandra • Geplaatst op

haha, leuk beschreven. Heel herkenbaar ook alles.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.