Centraal Namibie reisblogs

Afrika bij nacht

M0rtijn was er (tot 24 jul 2010) Gepost op 17 nov 104 reacties

Op verschillende plekken in Namibië hebben ze vlak bij de overnachtingsplek een waterhole gemaakt. En het leuke daarvan is dat ze er vaak een lamp bij hebben gezet. Dit vond ik misschien wel de leukste Afrika ervaring van de vakantie. Als voorbeeld neem ik Weltevreden Guest Farm . De kamers (allemaal begane grond) kijken uit op een groot stuk savanne. En 10 meter van de kamers af is een klein vijvertje gemaakt met een licht erop. Ik zat daar met mijn broertje, dekens om ons heen gewikkeld, een verrekijker in onze hand. Het is donker. Maar anders dan in Nederland. Écht donker. Het is stil. Maar anders dan in Nederland. Geen geruis van snelwegen of licht van een nabije stad. Het geluid van huilende hyena's, of een springbok die vlak langs je loopt. Dit is Afrika.
We hebben daar uren in het pikkedonker gezeten. Hopend op dat luipaard dat zou komen drinken. Helaas was dat ons niet gegund, maar eigenlijk maakt dat ook niet uit. Verschillende vossen, jakhalzen en veel springbokken waren al geweldig. En het leuke was, ze zagen ons niet. De hyena's hebben we ook alleen gehoord maar dat is al geweldig. Het is muisstil en dan ineens vanuit de verte een groep huilende hyena's. Wat wil je nog meer?! Ook in Etosha heb je die waterholes met licht erbij. Vond ik persoonlijk minder leuk omdat het veel drukker is. In Weltevreden zat ik daar alleen met mijn broertje, maakt het toch wat spannender en leuker. Het is weer een hele andere kijk op het wild wat daar rondloopt. In plaats van in een auto de dieren te bekijken zit je op een stoel laat in de avond naar ze te kijken.

M0rtijn Positie 6490 (0 p.) Lid sinds 02-04-2010 Foto's en tips: 182 Blogs: 4 Fans: 2

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Springbokken bij de waterhole
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

De dierentuin van Beijing - Afrader!
4 1
Gepost op 30 juli
China Beijing
Mole National Park, wildlife in Ghana
4 3
Gepost op 09 augustus
Ghana Noord Ghana
Toerist of toeristische attractie?
3 3
Gepost op 07 juli
Ghana

Reacties bij deze blog

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Leuke ervaring, en dito weet.

Lione Kolsteren

Door: Lione Kolsteren • Geplaatst op

Wij hebben precies hetzelfde meegemaakt: op ons terrasje in Weltevrede Guest Farm de hele avond naar de waterplaats kijken. Spannend, want er zou van alles kunnen komen! Leuk en goed beschreven, een erg leuke ervaring!

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Zoiets vergeet je niet. Mooi verhaal

Willemien

Door: Willemien • Geplaatst op

Een heel erg leuk beschreven verhaal. Volgens mij beleefde je de spanning nog tijdens het schrijven.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.