Centraal Namibie reisblogs

over rovers gesproken...

A.Verleg was er (tot 08 jul 2003) Gepost op 08 jun 104 reacties

Ook wij hebben een ervaring met rovers. We zijn bijna aan het einde van onze prachtige reis door dit fascinerende land en hebben een bungalow gereserveerd in het Waterberg natuurpark. Ruim opgezet en goed ingericht. De eerste verhalen, waarschuwingen die we tot ons kregen van de bewaking waren; ga je weg, ruim de kamer op, laat geen eten zichtbaar liggen, doe de ramen en de gordijnen dicht. Als je iets weg te gooien hebt neem het me terug naar je bungalow. Bij deze berichten fronsen we de wenkbrauwen.
We gaan na het douchen slapen, maar omdat we met drieën zijn, zetten we een klepraampje van de douche open.
Heel vroeg in de ochtend is er een enorm gerommel op het dak, ik schrik wakker en loop de kamer in. Binnen één seconde ben ik klaar wakker. Er zitten bavianen op het aanrecht en de keukentafel. Ik ren terug de slaapkamer in en pak een bezem en ga terug. Ook de rovers schrikken en vluchten met het brood, de chips en de koeken. In paniek springen ze door het glas van het doucheraam. Ik ren naar buiten en zie op het dak de baas de roversbuit in ontvangst nemen, uh afpakken van de jonge rovers.
Hierna adviseren de parkwachters ons een hoopje stenen te verzamelen om de rovers te bekogelen.
Iedere ochtend en avond komen de rovers in slagorde door het kamp gelopen, bavianen worden gevolgd door mongooses, die de restjes eten.
Ik heb die dag een oranje t-shirt aan en kan maar 2 keer gooien, ze zijn erg slim die rovers. Oranje betekend hier gevaar. In de middag, genieten we een biertje in de zon en schieten we allemaal in een lach. Er staat een "vrouw" in een bloemetjesjurk naast ons. Er steekt een pijp boven "haar" schouder uit. Het is een parkwachter met een zwaar kaliber geweer. In zijn uniform reageren de rovers hetzelfde als op mijn oranje shirt. Uniforme is wegwezen. Helaas moet hij bavianen af gaan schieten, om voor een paar maanden van deze familie af te zijn.

Het allerbelangrijkste is dat van dit alles de mens, de toerist, de schuld is. Door overal in parken voedsel neer te leggen, (omdat het toch zo'n leuke beesten zijn) verdwijnt de grens tussen mens en dier. Het respect van de baviaan voor de mens verdwijnt en de enige oplossing is het afschieten van de dieren, omdat ze dan een gevaar voor de mens zijn geworden.
Als de toeristen nu eens zouden stoppen met denken dat ze in een dierentuin zijn, het is geen eendjes voeren.
Het zijn en blijven wilde dieren en zijn en blijven levensgevaarlijk.
Natuurlijk ga ik er van uit dat de RR,ers dit alles niet doen.

A.Verleg Positie 151 (6806 p.) Lid sinds 28-11-2007 Foto's en tips: 4736 Blogs: 24 Fans: 10
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Gapen naar de sterren
4 13
Gepost op 14 februari
Chili El Norte Chico
gezellig en zeer smerig
1 8
Gepost op 11 februari
Tibet Samye
akelig bezoek
0 3
Gepost op 01 februari
Namibië Centraal Namibie

Reacties bij deze blog

Rutger

Door: Rutger • Geplaatst op

In Zuid-Afrika zag ik jaren geleden een bord met de tekst: If you feed them, we shoot them. Jammer dat de mensen het nog steeds niet begrijpen.
Overigens vertelde een gids in Tanzania ons dat ze voor blanken niet bang zijn omdat die ze wel eens voeren. Voor de oorspronkelijke bewoners hebben ze wel ontzag.

LWesterik

Door: LWesterik • Geplaatst op

Het is inderdaad zo enorm jammer dat de toeristen (uit mijn ervaring vooral Amerikanen) die bavianen wel zulke leuke beesten vinden dat ze gevoerd moeten worden (aldus hunzelf). Er is geen houden aan en ze worden steeds agressiever om aan eten te komen. Erg jammer!

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Eigenlijk triest. Je hebt gelijk, de bavianen zitten al bij de picknickplaatsen te wachten.
Je zit echt niet op je gemak te eten met die grijpgrage bavianen.

jeannette

Door: jeannette • Geplaatst op

Wat een verhaal, toen ik in Tanzania was had iemand ook apen in zijn tent!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.