Centraal Namibie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Dag van de cheeta

Centraal Namibie,
Namibië


Het is vandaag, 4 december, de 'Internationale Dag van de Cheeta' (International Cheetah Day). Het belangrijkste doel van deze dag is het bewustzijn over de bedreigde status van de cheeta te vergroten en het belang van de bescherming en het behoud van cheeta's extra onder de aandacht te brengen. En dit kan ik alleen maar toejuichen...
In zowel Namibië als Zuid-Afrika hebben wij het geluk gehad oog in oog met dit prachtige dier te staan. Tijdens onze rondreis door Namibië bezoeken we de Africat Foundation. Deze een organisatie zet zich in voor de bescherming en het behoud van wilde katachtigen in het land. Naast de opvang hebben ze een heel groot, en steeds groter wordend, natuurreservaat, Okonjima Nature Reserve, waar een aantal van de herstelde dieren opnieuw vrijgelaten wordt in de natuur. Andere dieren gaan bijvoorbeeld naar Etosha of andere wildreservaten.
Met een ranger rijden we door het prachtige gebied, op zoek naar de cheeta's, luipaarden of de wilde honden die hier ook leven. De ranger vertelt over de geschiedenis van de organisatie en over de vele dieren die we onderweg tegenkomen.
Al snel stuitten we op een aantal cheeta's, die heerlijk liggen te relaxen in de schaduw van een boom en om elkaar heen drentelen. Wat zijn ze mooi!
Een indrukwekkend bezoek en echt een aanrader als je in Namibië bent. Echt een bijzondere plek...