Centraal Namibie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Centraal Namibie image

Rondreis door Namibië en Botswana met 4x4 dubbel cab met daktent

Centraal Namibie
Namibië
Rencontheirway

Rondreis door Namibië en Botswana met 4x4 dubbel cab met daktent

Vol goede moed rijden we het laatste stuk naar onze campsite, Ihaha, tot er op de weg een olifant lekker staat te grazen, op z’n gemakkie. Wij wachten wel even, gaat ie vanzelf wel weg…. Mooi niet, zit geen beweging in. We rijden een stukje terug in de hoop dat ie in alle rust wel verder gaat wandelen, we kunnen niet te lang meer wachten want we moeten voor donker in Ihaha zijn.
Al met al een half uur geduurd ofzo, maar dan is de olifant ver genoeg de berm in dat we er langs kunnen rijden.
We hebben een prachtig plekje aan het water op de campsite, moeten we alleen delen met een buffel die daar staat te grazen. Hij trekt zich nergens wat van aan, dus wij dan ook maar niet.
De tent opzetten loopt vandaag wat minder soepel, als Richard van de band van de auto afstapt, naar achteren stapt en struikelt over de vuurplaats en vol achterover tegen de grond slaat; pols tegen de stenen rand van de vuurplaats: pijn.
Pols voelt erg pijnlijk en misselijk van de pijn gaat Richard maar even liggen. De pijn zakt wel, misschien een scheurtje in een botje of een gebroken botje in de pols. Als het in Nederland niet over is, fotootje laten maken.
Ons plekje voor de nacht is erg mooi. S nachts achtergrond geluiden van leeuwen en nijlpaarden, lekker relaxt plassen dan midden in de nacht.
We gaan vroeg op pad want we moeten een stukje rijden van 120 km maar het boek zegt: this can easily become a 6 hour drive…
Dat wordt al snel duidelijk als we een zandweg inslaan waar het heel lastig rijden is, gelukkig hebben we een uitstekende chauffeur, die is alleen wat minder gecharmeerd van natte wegen, en dat is het hier zeker niet…..
We tuffen lekker door, 4×4 ingeschakeld totdat we toch echt een beetje vast zitten. Richard er uit, beetje duwen en we zijn weer los.
Dat gaat twee keer goed en dan lukt zelfs duwen niet meer….beetje lucht uit de banden dan… En o ja brainwave: lage gearing inschakelen.
Appeltje eitje en ook hier komen we weer makkelijk doorheen.
Onderweg is weinig te zien,de beesten houden denken wij ook niet van zand, gaat zo tussen je hoeven zitten…
We staan vandaag op de campsite in Savuti. Op ons zelf aangewezen, dus we kokkerellen een nasi in elkaar op slechts 1 gaspitje. Het is niet net zo lekker als de nasi van Mega, maar wel bijna….
Als het wat begint te schemeren en we gaan afwassen, horen we wat geritsel in de bosjes aan de rand van onze campsite: een olifant…..15 meter van onze auto met tent… Zo dicht bij, wat een bijzonder moment! Dat kan nog wat worden vannacht…
Het wordt een nacht met veel geluiden, eekhoorns op het dak van de tent, leeuwengebrul, geritsel in de bosjes, lekker als je dan even moet plassen s nachts… Lampje aan, de kust lijkt veilig, tot we een paar ogen zien oplichten…. Hart gaat even wat sneller slaan, het beest verplaatst zich op een huppende manier dus we houden het maar op een konijn of een hert, pfewwww.
De volgende dag wordt volgens ons boek weer een dag van veel uren en weinig kilometers, naar Xakanaxa in Moremi Game Reserve.
We gaan redelijk vroeg op pad en zijn een kwartiertje onderweg als we ergens een aantal auto’s verspreid zien staan. Dat moet iets aparte zijn, dus we gaan even van onze route af en gaan kijken. We rijden naast een van de auto’s en vragen wat er te zien is: LUIPAARD.
En ja hoor op ongeveer 100 meter in een boom lekker lui op een tak.
Check! Nummer 5 van de big five!! Yesssss.
We proberen nog wat dichterbij te komen, maar dat lukt helaas niet, het is ver weg maar volgens ons is er wel een mooie foto bij.
Helemaal happy rijden we door. Nog geen half uur verder stapt er ineens plompverloren uit de bosjes langs de weg een hyena de weg op. Lelijke beesten zijn dit toch, maar zeker wel een foto waard. De hyena luistert en kijkt wat om zich heen en verdwijnt de bosjes weer in. Als we doorrijden zien we twee andere auto’s voor ons stilstaan: leeuwen langs de kant van de weg. Balen dat de auto’s voor ons staan, levert geen mooie foto’s op. Twee leeuwen die de weg oversteken en parallel aan de weg lopen door de bosjes, we rijden achteruit met ze mee en zien nog een derde leeuw de andere tegemoet komen. Wat een ochtend!

Foto's

85a2c.jpg
85a2c.jpg
Rencontheirway
4a1b1.jpg
4a1b1.jpg
Rencontheirway
b98cf.jpg
b98cf.jpg
Rencontheirway