Centraal Namibie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Centraal Namibie image

Rondreis door Namibië en Botswana met 4x4 dubbel cab met daktent

Centraal Namibie
Namibië
Rencontheirway

Rondreis door Namibië en Botswana met 4x4 dubbel cab met daktent

Na een goede nacht slapen waren we iets te vroeg klaar om op pad te gaan, zaten 0845 klaar in de gedachte dat we 9 uur opgepikt gingen worden, maar dat bleek 10 uur
Riedeltje van de uitgaande en inkomende douane weer doorlopen waarbij we toch iedere keer wel vreemde blikken treffen over onze paspoorten. Maar gelukkig mogen we iedere keer gewoon weer door.
Met het bootje weer de grens over en dan zijn we weer in Botswana.
We worden weer netjes afgezet bij Kubu lodge waar we onze auto hebben achter gelaten. Aangezien we pas om 15 uur met een boottocht meegaan, rijden we naar Kasane om de supermarkt te verkennen, na vandaag gaan we de parken in en hebben we 4 dagen oid geen winkels etc.
Stipt om 15 uur staat er iemand klaar, zoals alles hier precies volgens schema gaat vooralsnog.
Op het programma staat een boottocht over de Chobe rivier van 3 uurtjes waarbij we op zoek gaan naar wild.
In eerste instantie zien we veel vogels in het riet. Het water in de rivier staat erg hoog waardoor er her en der een soort drijvende eilanden zijn van riet, gras en waterlelies.
Langs de kant van de rivier zien we een krokodilletje en een monitor lizzard.
Iets hoger op de oever zien we een paar Kaapse buffels lopen waarmee we nummer 4 van de big five hebben gescoord!
Onze kapitein meldt dat iets verderop een olifant staat te drinken, dus motoren vol gas en naar de olifant. Lekker op zijn gemakkie staat ie wat te drinken en geeft ons de kans op een paar mooie foto’s en dan loopt ie doodgemoedereerd weg.
Van hieruit gaan we richting de drijvende eilanden in de hoop daar nijlpaarden of ook olifanten te zien.
Midden in zo’n drijvend eiland staan twee olifanten, ze kunnen maar net met het hoofd boven water staan. Ze staan lekker te grazen en we kunnen heel dicht bij komen voor een selfie.
De zon begint langzaam te zakken en we gaan verder op zoek naar nijlpaarden. Die vinden wel al snel, meerdere kleine groepjes waarvan de hoofden boven water komen, grappig om te zien hoe de oortjes van deze grote beesten heen en weer flapperen.
Zo langzamerhand is het tijd om terug te varen maar niet voordat we nog een paar mooie foto’s maken van nijlpaarden tegen de ondergaande zon; een foto moet wel super zijn, daar heeft een nijlpaard zijn bek megaver opengesperd met de zon op de achtergrond.
Laatste foto’s die we maken zijn van een groep olifanten die lekker van de koelte van de avond genieten en lekker staan te drinken.
Machtige dag ook weer, hoewel we wel erg in de zenuwen zitten omdat vandaag het bloed van de zwarte kat opnieuw onderzocht wordt. Wanneer we aan land komen hebben we een sms’je van de buurman. Ze moet nog een dagje blijven bij de dierenarts maar de bloedwaarden zijn wel vooruit gegaan. We zijn opgelucht maar ook nog steeds wel gespannen omdat ze nog niet mee naar huis mag. We duimen verder.
Paar dagen echt in de wildernis, geen enkel bereik hadden we.
9 mei zijn we vertrokken vanuit Kubu lodge voor een paar dagen Chobe National Park en daarna Moremi Game Reserve.
We zijn Chobe binnen gegaan door de Sedudu gate en hebben we de hele dag rustig aan gereden langs de rivier Chobe. Een prachtige route van slechts 40 km vandaag maar die kost ons wel de gehele dag. Onderweg veel wild gezien (olifanten, buffels, antilopes, giraffes en nijlpaarden). We rijden voor de tweede keer langs een bordje ” stretch point”; deze tweede keer gaan we maar eens kijken wat het is. We rijden zo naar de oever van de rivier en zien daar een paar kleine groepjes olifanten lekker staan te drinken. Wat ook wel cool is om te zien is een giraffe die ook staat te drinken, benen ver uit elkaar anders komt ie niet bij de grond.
We staan lekker te genieten als Claudia een berichtje van de buurman op haar telefoon ziet: onze zwarte piep mocht weer mee naar huis!!! De dag kan niet mooier worden. Ze moet wel medicijnen slikken maar verder is ze weer fit. Een last valt van onze schouders

Foto's

41884.jpg
41884.jpg
Rencontheirway
1c73e.jpg
1c73e.jpg
Rencontheirway