Centraal Namibie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Centraal Namibie image

Rondreis door Namibië en Botswana met 4x4 dubbel cab met daktent

Centraal Namibie
Namibië
Rencontheirway

Rondreis door Namibië en Botswana met 4x4 dubbel cab met daktent

30 april 2014 Vandaag naar de honoraire consul geweest voor een laissez-passer, oftewel een noodpaspoort. Ging redelijk soepel, totdat richard geld ging halen en een ( of twee, drie) verkeerde afslagen nam en toch wel wat lang weg was…
Vandaar gelijk door naar de high commision office van Botswana voor een visum. Beste man daar gaf aan normaal 2 weken en o ja morgen dicht vanwege feestdag… De moed zonk al bijna in de schoenen maar uiteindelijk kon t ook sneller…. Binnen een uurtje hadden we een visum in ons nieuwe laissez-passer.
Jippie ay eeh….. Eerste grote stap gezet en we zijn gerust dat we nu de grens over kunnen. Dus morgen gaat het Afrikaanse avontuur weer verder. Vandaag even ontstreden en voorbereiden op de rit van morgen.
Vanuit Windhoek een spurt gemaakt naar Gelbingen Lodge waar we onze reis konden vervolgen. Twifelfontein en Grootberg moeten missen. We hadden daar woestijnolifanten en een rhinotrek willen doen. Die hebben we ingewisseld voor de honoraire consul en de high commission van Botswana…..
Gelbingen lodge is een afgelegen boerderij met wat huisjes die verhuurd worden. Diner was inclusief, gelukkig maar want geen winkel in een omtrek van 100 km.
Bij de lodge is ook een Himba dorpje, waar een aantal Himbas wonen in houten hutjes bedekt met koemest. Tiental kleine kinderen die in de rondte liepen en met Claudia in t zand wilden tekenen. Mooi om te zien, maar ook wel heel erg primitief.
Speciaal voor ons werd er nog een marktje opgezet, iedereen haalde een kleedje met allerlei houtsnijwerk, kettingen etc. Uiteraard wat gekocht.
Gezellig avondje met een stel Amerikanen en een namibisch/ zuid afrikaans stel. Beetje reisverhalen uitgewisseld, leuk om te doen altijd weer, soms zitten er zulke leuke tips bij dat de volgende vakantie zichzelf kiest.
Vanuit Gelbingen zijn we naar de meest westelijke gate van Etosha gereden (Galton Gate) die pas dit jaar open is voor toeristen. Onze campsite was Okaukuejo, een rit van 200km door het park heen. Een redelijk goede gravelweg met allerlei zijweggetjes, detours, waterholes. Redelijk wat wildlife te zien onderweg: springbokken, zebra’s, oryx, wildebeesten, giraffen (dit zijn zeg maar alom aanwezige dieren) en …. Ook een olifant! 1 van de big five is binnen!!
Machtig om zo’n beest toch in het wild te zien.
S avonds de braai aangestoken en lekker vlees gegeten.
Bij de campsite is ook een verlichte waterhole waar dieren komen drinken. Toen wij daar gingen kijken was er net een leeuw aan t drinken, brullend en grommend en al!!!! Helaas was ie al op pad toen we de camera klaar hadden, we tellen m wel: 2 van de big five binnen!!

Foto's

1c28e.jpg
1c28e.jpg
Rencontheirway