Sunset boat cruise op de Okavango-rivier

Was hier op 2017-06-24 Gepost op: 1 reacties.
Vanmorgen gingen we weer bijtijds op pad; we hadden een lange rit voor de boeg. Vandaag was het voor het eerste deze vakantie een beetje bewolkt. Na alleen een korte stop voor ons ontbijt, zijn we door gereden naar Grootfontein. Een gezellige drukte rondom de benzinepomp. We hebben ons bakbeest weer 92 liter diesel gegeven, dan kan ‘ie vast weer even vooruit! We vervolgden onze weg naar Rundu. Het is hier zo anders dan in het zuiden van Namibië! Het landschap is hier heel groen, heuvelachtig en veel begroeiing. De mensen hier zijn een stuk armer dan in de rest van het land. In plaats van stenen huizen, zagen we nu vooral hutjes van takken en leem of van golfplaten. Veel mensen liepen langs de weg – vaak op blote voeten – met van alles op hun hoofd; variërend van water tot voedsel en van wasgoed tot andere ondefinieerbare dingen. Dit is wel meer het Afrika-gevoel…

Onderweg zagen we ook om de haverklap verkeersborden met ‘Pas op! Overstekende koeien!’. Meestal is er dan geen koe te zien. Dat konden we op deze weg toch niet zeggen. Om de zoveel tijd stond er een koe op de weg of zelfs een hele kudde. Soms met een (koeien?)herder, soms zonder. Ook moesten we regelmatig remmen voor overstekende geiten, honden en zelfs kippen! Al met al een weg waar je je ogen uit keek!

Bij Rundu hebben we snel wat gegeten, voordat we weer verder reden. Bij Divundu sloegen we de weg af richting ons camp. Na 600 kilometer alleen asfalt gezien te hebben, werd de weg nu één grote zandbak. Er waren diverse routes naar het camp; één voor 4x4-auto’s (“de Toyota Landcruiser”) en één voor 2x4-auto’s (“de Toyota Landrover”). We slipten er vrolijk op los, maar kwamen na een paar kilometer rijden langs de soms hilarische bordjes toch veilig aan bij de receptie. Wat een mooi camp is dit! Alles ziet er leuk en gezellig uit en overal bordjes met een ‘twist of humor’. Leuk! Na het inchecken reden we naar onze overnachtingsplek van vanavond: een treehouse met uitzicht over de Okavango-rivier, zo ongeveer de enige rivier in Namibië waar wél water in staat. Wat een gave plek! Op een plateau tussen de bomen staan drie ‘muren’, gemaakt van riet, met daarin een bed en op de veranda twee stoelen. Om de hoek hebben we een outdoor douche en outdoor wc. En dat uitzicht… Fantastisch!

Snel liepen we terug naar de receptie, omdat we bijna op de boot mochten: de sunset boat cruise over de Okavanga. Nou ja, boot was misschien een groot woord voor dit drijvende plateau met motor! Een paar stoelen erop, een Afrikaan achter het stuur en varen maar! Vanaf het water heb je altijd een mooi uitzicht en het was hier geen uitzondering, veel groene begroeiing enzo. Ook hebben we weer wat beesten gespot die we nog niet eerder gezien hadden: kingfisher, nijlpaarden, bushbuck, bee-eaters en nog vele andere vogels. Ook kwam er een pumba voorbij! We keken onze ogen uit. Op de terugweg zagen we de zon tussen de wolken onder gaan, wat ook weer mooie plaatjes opleverde! En werden we achterna gezeten door een hippo! Eenmaal terug bij het camp, was het alweer pikkedonker. We leven hier op Zuid-Afrikaanse tijd, dus lopen nu weer synchroon met Nederland. Toen we terug liepen naar onze treehouse, hoorden we enorm gegrom (of geknor, hoe je het noemen wilt). Uh? Wat is dat? Juist ja, de nijlpaarden. Die zitten hier dus gewoon in het water. Vlak achter onze treehouse. Dus… Hopelijk blijven die gewoon lekker in het water zitten! Terwijl we genieten van alle bush-geluiden, drinken we nog een drankje op onze veranda en typen we ons verslag. Ook dit is weer een goede afsluiting van de dag!
Wil jij 1 jaar lang reisinspiratie over de mooiste bestemmingen? Bestel hier 9 nummers Columbus Travel voor € 59 + ontvang een Eastpak-rugzak cadeau (t.w.v. € 60)!
Wil jij 1 jaar lang reisinspiratie over de mooiste bestemmingen? Bestel hier 9 nummers Columbus Travel voor € 59 + ontvang een Eastpak-rugzak cadeau (t.w.v. € 60)!
 

1 reactie(s) bij "Sunset boat cruise op de Okavango-rivier"

  • profile image comment

    Wauw wat een plek! Die komt ook op mijn lijstje!

    Door WKerkhof • geplaatst op 2017-06-25 09:55:59

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.