Caprivi Strip reisblogs

Caprivi strip

deanbanffer was er (tot 17 mei 2012) Gepost op 18 mei 120 reacties

Hallo allemaal!!
Bedankt weer voor jullie reacties!
@ Eliane, alvast super veel plezier op Bali!!!
@ Michael, jammer van Sparta, volgend jaar weer proberen!
@ broertje, buikje begint op die van een hippo te lijken, hahaha, lekker eten hier hoor!!
@ buurtjes, gaat alles goed daar? Alles onder controle met Luna? Is ze een beetje lief voor jullie?

Dag 10, Maandag 14 mei
Vandaag vroeg opgestaan om even de laatste glimp van Etosha te zien, want vandaag was weer een rit van zo’n 430km naar Rundu.
We hadden gelezen dat vlakbij ons kamp twee drinkplaatsen zijn waar vaak olifanten komen en bij de andere leeuwen jagen. Dus wij op pad, eerst nog verkeerd gereden, maar alles gebeurd met een reden want toen we dus later aankwamen bij de waterplaats zeiden 2 Duitsers dat ze een mannetjes leeuw hadden zien liggen! En jawel net door de bocht lag een jong mannetje in de schaduw onder een boom. We stonden op 3 of 4 meter afstand!! Dat is zo iets gaafs om zo’n dier van dichtbij te zien. Natuurlijk weer volop foto’s genomen en gefilmdJ. Toen nog door naar de andere waterplaats maar daar was buiten wat vogels niet veel te beleven. Toch nog maar even teruggereden naar de leeuw, want vlakbij stond een groep met gnoes te grazen. Wij dachten, wie weet gaat die leeuw nog wel op jacht, want toen we bij de leeuw stonden rook hij al hun geur namelijk. En jawel nog geen paar minuten later was de leeuw aan het sluipen naar de gnoes!! Actie!! Helaas merkten de gnoes hem op en ze sprinten weg met de hele groep. Maar de leeuw liep vervolgens wel even langs onze auto en ging drinken bij de waterplaats, ook heel gaaf om te zien!
Hierna zijn we het park uitgereden, maar er gebeurde nog iets minder leuks…. Een zwijn (Pumba) stak ineens de weg over en liep keihard tegen de zijkant van de auto omhoog. We konden hem nog een beetje ontwijken maar het was een behoorlijke klap. Jullie kunnen je indenken dat we onwijs schrokken hiervan… Gelukkig was er niets ergs met het dier, want hij rende meteen weer de berm in en onze auto had ook niets wonder boven wonder.
Na dit heftige avontuur verder gereden via Tsumeb, Grootfontein naar Rundu op de Caprivi Strip. De hele rit was vandaag over een asfaltweg, wat een verademing zeg! We moesten vrij ver rijden maar waren er toch al rond 14.30. Daarna lekker bij het zwembad gelegen, aan de rivier de Kavango. Deze loopt van Angola naar Namibië zo naar de Okavango Delta in Botswana, waar we later nog heen gaan. In de middag hebben we samen nog een sundowner boottocht gedaan en genoten van de enorm mooie zonsondergang op de rivier.


Dag 11, Dinsdag 15 mei
Wederom vroeg op gestaan in verband met een uur tijdverschil op de Caprivi Strip, we zitten nu dus op Nederlandse tijd maar ook een uur inhalen.
Eerst de blog geplaatst, want we hadden weer een keer internet. En de auto is gewassen, aangezien deze zo vuil was van al het stof op de gravelwegen dat we bijna niet meer konden zien wat de kleur ook al weer was…
Vandaag via Divundu naar Kongola gereden om hier af te slaan richting de Namushasha Lodge gelegen bij Bwabwata National Park en Mudumu National Park. We waren al vrij vroeg bij onze lodge, zo rond 13.30. Even ingecheckt en lekker geluncht om vervolgens om 15.00 uur met een gamedrive mee te gaan in Bwabwata NP. Eerst een stukje met een bootje over de Kwando rivier en toen met een grote truck genaamd het Monster, door het Nationaal Park. Al snel zagen we enorm veel olifanten aan de rivier. Die waren allemaal aan het drinken en baden. Het waren er ruim 100!!!! Echt schitterend om dat te zien. Verderop waren zelfs nog meer olifanten, een groep bavianen en hele mooie natuur. Na alle dagen alleen maar strakblauwe lucht te hebben gehad hadden we vandaag wat mooie wolken aan de lucht, dat maakte het tafereel nog mooier.
Na terugkomst lekker gedoucht en gegeten in onze lodge. Hierna snel weer klaarmaken voor bed, want om 22.30 gaat de generator uit en hebben we geen elektriciteit meer.

Dag 12, Woensdag 16 mei
Vandaag een dagje in de regio van de Namushasha Lodge op de Caprivi Strip, dus alle tijd om deze regio wat beter te ontdekken. We wilden graag naar een van de nationaal parken hier, want hier hadden we behoorlijk wat goeds over gelezen. Na het ontbijt hebben we vanuit de lodge gepakt voor de lunch en wij op pad naar Mudumu National Park. Het park staat bekend als vrij wild en alleen te berijden met een 4x4. Dat bleek wel, want er waren best wat paden die we niet konden rijden. Zelfs een paar keer dat we geen pad meer zagen maar toch maar door zijn gereden, was weer een ervaring. Helaas zijn we niet zo veel dieren tegengekomen…. 1 gnoe, waterbok, een familie everzwijnen, een paar impala en op het einde een paar grote mannetjes olifanten. Toen maar snel omgedraaid met de auto, zo goed en zo kwaad dat het ging, wat we konden hier niet zo snel weg als de olifanten te dichtbij komen.
Hierna teruggereden naar de accommodatie om eens een middagje te relaxen in het zonnetje met een prachtig uitzicht op de Kwando rivier.
Om 16.00 zijn we nog meegegaan met een boottocht over deze rivier samen met onze gids Lennox. Het is echt een prachtig gebied waar volop papyrus, riet en waterlelies groeien. En er leven behoorlijk wat dieren zoals nijlpaarden, krokodillen, bijen eters en heel veel andere vogels. Tevens zitten hier ook veel olifanten maar die hebben we nu niet gezien.
In de avond weer hapje gegeten in de accommodatie en daarna een tijdje op het internet geweest, met de nadruk op een tijdje want we hadden de internetkabel uit het kantoor van de manager in mogen pluggen op onze laptop. De snelheid was echt tergend langzaam………………, maar we hadden internet.

Tot snel weer!! xxx DeAn

deanbanffer Positie 29978 (0 p.) Lid sinds 10-09-2008 Foto's en tips: 108 Blogs: 37 Fans: 1

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
The Lion King in Etosha NP
blogfoto nr. 2
Boottochtje op de Kwando Rivier bij Namushasha Lodge
blogfoto nr. 3
Dode boom in het prachtige Bwabwata National Park
blogfoto nr. 4
Veel olifanten gezien tijdens een middag gamedrive in Bwabwata NP
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Laatste dagen van de vakantie
4 3
Gepost op 25 mei
Namibië Windhoek
Maun en de Okavango Delta
4 2
Gepost op 24 mei
Botswana Maun
Victoria Falls
4 4
Gepost op 23 mei
Zimbabwe

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.