Caprivi Strip reisblogs

Ziekenhuis in Tsumeb

ingrover was er (tot 30 okt 2009) Gepost op 09 nov 095 reacties

Zoals ik in mijn vorige bericht schreef ging ik in Tsumeb naar het ziekenhuis omdat mijn hoest maar niet overging en hierna naar de Caprivi strip waar ze hoogstwaarschijnlijk helemaal geen medische hulp hebben in het geval dat het erger wordt!
Je hebt in Tsumeb een kliniek en en ziekenhuis naast elkaar!Ik ging eerst bij de kliniek naar binnen daar zeiden dat ze geen buitenlanders helpen en ze stuurden me naar het ziekenhuis,bij de balie zeiden ze dat ik naar de kliniek moest.Toen ik zei daar ben ik net geweest zeiden ze dat ik hier eerst moest betalen.50 namibische dollar voor buitenlanders(nog geen 5 euro)en 4 dollar voor lokale mensen.Daarna moest ik naar de kliniek terug voor een check-up van een zuster!Ik was meteen aan de beurt! Ik moest op een ouderwetse weegschaal staan en een mannetje moest met gewichten uitvinden hoe zwaar ik was.Deze man had erg veel moeite met dit fenomeen en schatte me op 80 kilo en bleef dit volhouden.De zuster en nog een andere man moesten hem te hulp schieten en mijn gewicht ietsje lager inschatten!Daarna werd ik aan een monitor gezet en werd mijn hartslag en bloeddruk gemeten.Ondertussen werd ook mijn temperatuur opgemeten.Ik werd doorgestuurd naar een arts-assistent in de kliniek,die ging bepalen of je een dokter mocht zien in het ziekenhuis.Naar aanleiding van mijn klachten kon dat en het bleek dat mijn bloeedruk veel te hoog was!

eenmaal in het zieknhuis moest ik ongeveer een uur wachten toen werd ik tegelijk met 3 mensen opgeroepen.we moesten op een banje zitten en steeds een plekje opschuiven tot ik aan de beurt was! Ze luisterde naar mijn longen en ik had idd bronchitis waarvoor ik aan de antibiotica moest! Verder dacht de vrouw dat ik malaria had en daarvoor wilde ze me behandelen omdat ik hiervoor in Etoscha was geweest.Maar ik zei dat kan niet want ik ben al een week ziek,al sinds Walvisbaai en daar is geen malaria!Oke nou geen anti malaria behalndeling dan maar die hoge bloeddruk daarvoor moest ik terugkomen.Dat wordt lastig ik ben op doorreis maar ik moest de vrouw beloven dat ik elk ziekenhuis aan zou doen onderweg om mijn bloeddruk te laten meten.Daarmee heb ik toch maar gewacht tot in NL.
In het ziekenhuis was ook de apotheek,ik kreeg antibiotica,vitamine en paracetamol mee.Ik wilde afrekenen,bleek het bij de prijs inbegrepen te zijn,geweldig toch?Nog geen 5 euro......Ik ben daarna snel beter geworden!

Daarna ben ik in Rundu geweest,daar was niet zoveel te doen en 2 dagen in het Mahango np.het kleinste park van Namibië,waar ze veel zeldzame dieren hebben.Waarvan we er veel hebben gezien,oa de Roan antilope,de Tssesebe en de Sabel antilope! We overnachten in Ndhovu safari camp!een echte aanrader,luxe safari tenten waarvan er een op het water dreef.Daarin sliepen wij.Geweldig om `s morgens wakker te worden met vele vogels en nijlpaarden om je heen!
De dag erna zijn we via de Caprivi strip naar Botswana gegaan dwars door het Chobe np loopt de weg,daar moet je meerdere keren stoppen om olifanten in grote getallen te laten oversteken.Dit gebeurde op de Caprivi strip trouwens ook al maar niet zo massaal als hier!Hierover volgende blog meer

ingrover Positie 90 (283 p.) Lid sinds 29-12-2007 Foto's en tips: 1249 Blogs: 6 Fans: 9
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Terug in Namibië
0 8
Gepost op 11 december
Namibië Centraal Namibie
OLIFANTEN!!!!!
0 6
Gepost op 30 november
Botswana Chobe NP
Woestijnolifant
0 4
Gepost op 07 november
Namibië Swakopmund

Reacties bij deze blog

mama-afrika

Door: mama-afrika • Geplaatst op

vervelend dat je ziek was, ook ik heb in Ethiopie te maken gehad met een kliniek bezoek... tjsa dat gaat er net even wat anders aan toe als bij ons. (koste ook bijna geen drol trouwens). Toch fijn dat ze er zijn, maar je bent je er wel van bewust dat hier niet op elke hoek een doktor te vinden is..
Leuk van die olifanten trouwens!

jeannette

Door: jeannette • Geplaatst op

Leuk om te lezen dit ziekenhuisverhaal, gelukkig kwam het allemaal goed.

GrietBuis

Door: GrietBuis • Geplaatst op

Hier mag je voor € 5,00 net de deurklink aanraken ;-) Maar fijn dat het daarna snel beter ging, zeker als je weet dat er de komende dagen geen ziekenhuis is. Was thuis de bloeddruk weer normaal?
Ben heel benieuwd naar jullie verdere belevenissen!
Groetjes,
Grietje

Mireille

Door: Mireille • Geplaatst op

Niet leuk voor jou maar wel leuk je ziekenhuiservaring zo te beschrijven. Zo zie je maar met al die mensen die je onderhanden hebben genomen zorgt het wel dat velen aan het werk blijven, al is het maar de weegschaal bedienen. Gelukkig gaat het beter met met je. Mooi weer veel dieren gezien.

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Lekker ziekenhuis-avontuur. Geeft vertrouwen voor als het echt mis gaat...
Gelukkig eind goed al goed en op naar de dieren.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.