Caprivi Strip

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Caprivi Strip image

Met een Golf de woestijn door - deel I

Caprivi Strip
Namibië
Mirjamo

Met een Golf de woestijn door - deel I

Vanuit Livingstone in Zambia begon de lange busreis: 20 uur naar Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Bij de grens liepen we een paar uur vertraging op omdat een Koreaanse vrouw problemen met haar visum had. Was ik even blij dat we als Nederlander geen visum nodig hebben! Vlak na de grens kwamen we een paar olifanten langs de weg tegen, daarna werd het donker en ik herinner me alleen wat benzinestations waar we stopten bij een in donker gehuld dorp. In Windhoek hadden we 2 dagen om de laatste zaken voor onze ‘woestijntocht’ te regelen: onze huurauto ophalen, inkopen doen, de laatste beslissingen over de route nemen en de laatste overnachtingen vastleggen… Namibië bestaat grotendeels uit woestijn, en altijd gedacht dat je minstens een stoere landrover nodig hebt om de woestijn te doorkruisen. Maar nee hoor, het blijkt ook gewoon in een VW Golf te kunnen!
De helft van de wegen was onverhard en in het begin wel spannend, maar de wegen zijn zó goed dat je gewoon 80 km uur kunt rijden op een grindweg. Dan zijn de wegen in Zambia wel anders…
Vanuit Windhoek reden we over een bijna verlaten ‘snelweg’ naar het zuiden en we genoten van het afwisselende landschap. Steeds minder groen, steeds meer zand. Maar ook in de woestijn leeft en groeit nog van alles! We overnachtten in het kokerbomenbos, en omdat het zo warm was besloten we dat het ook wel zonder tent kon. Worden we net vóór we willen gaan slapen gewaarschuwd dat het een ideale nacht is voor schorpioenen, omdat het zo winderig is. Oeps… Maar we waren te lui om alsnog de tent (in het donker) op te gaan zetten, en we hebben desondanks heerlijk geslapen!
De reis vervolgde zich naar de Fish River Canyon in het zuiden. We zagen wat antilopes en wat we dachten dat (wilde?) paarden waren (haha, ik ontdekte thuis op m’n foto’s dat ze gestreept waren – bleken het zebra’s te zijn geweest!) De Fish River Canyon kan ik niet goed beschrijven, dat moet je gewoon gezien hebben! Door óf te veel óf te weinig licht was het moeilijk op de foto te zetten, maar ik heb wat pogingen gedaan. Een in totaal 160km lange rivier die hierdoorheen slingert. Je kunt een wandeling van 85 km (4-5 dagen) door de canyon maken, maar helaas was dat in het hete seizoen niet toegestaan. Wie weet in de toekomst… (iemand zin om mee te doen?).

Foto's

47e87.jpg
47e87.jpg
Mirjamo
523ae.jpg
523ae.jpg
Mirjamo
523ae.jpg
523ae.jpg
Mirjamo
0787a.jpg
0787a.jpg
Mirjamo
0787a.jpg
0787a.jpg
Mirjamo