Caprivi Strip

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Caprivi Strip image

Caprivi Strip

Caprivi Strip
Namibië
Ingrover

Ziekenhuis in Tsumeb

Zoals ik in mijn vorige bericht schreef ging ik in Tsumeb naar het ziekenhuis omdat mijn hoest maar niet overging en hierna naar de Caprivi strip waar ze hoogstwaarschijnlijk helemaal geen medische hulp hebben in het geval dat het erger wordt!
Je hebt in Tsumeb een kliniek en en ziekenhuis naast elkaar!Ik ging eerst bij de kliniek naar binnen daar zeiden dat ze geen buitenlanders helpen en ze stuurden me naar het ziekenhuis,bij de balie zeiden ze dat ik naar de kliniek moest.Toen ik zei daar ben ik net geweest zeiden ze dat ik hier eerst moest betalen.50 namibische dollar voor buitenlanders(nog geen 5 euro)en 4 dollar voor lokale mensen.Daarna moest ik naar de kliniek terug voor een check-up van een zuster!Ik was meteen aan de beurt! Ik moest op een ouderwetse weegschaal staan en een mannetje moest met gewichten uitvinden hoe zwaar ik was.Deze man had erg veel moeite met dit fenomeen en schatte me op 80 kilo en bleef dit volhouden.De zuster en nog een andere man moesten hem te hulp schieten en mijn gewicht ietsje lager inschatten!Daarna werd ik aan een monitor gezet en werd mijn hartslag en bloeddruk gemeten.Ondertussen werd ook mijn temperatuur opgemeten.Ik werd doorgestuurd naar een arts-assistent in de kliniek,die ging bepalen of je een dokter mocht zien in het ziekenhuis.Naar aanleiding van mijn klachten kon dat en het bleek dat mijn bloeedruk veel te hoog was!

eenmaal in het zieknhuis moest ik ongeveer een uur wachten toen werd ik tegelijk met 3 mensen opgeroepen.we moesten op een banje zitten en steeds een plekje opschuiven tot ik aan de beurt was! Ze luisterde naar mijn longen en ik had idd bronchitis waarvoor ik aan de antibiotica moest! Verder dacht de vrouw dat ik malaria had en daarvoor wilde ze me behandelen omdat ik hiervoor in Etoscha was geweest.Maar ik zei dat kan niet want ik ben al een week ziek,al sinds Walvisbaai en daar is geen malaria!Oke nou geen anti malaria behalndeling dan maar die hoge bloeddruk daarvoor moest ik terugkomen.Dat wordt lastig ik ben op doorreis maar ik moest de vrouw beloven dat ik elk ziekenhuis aan zou doen onderweg om mijn bloeddruk te laten meten.Daarmee heb ik toch maar gewacht tot in NL.
In het ziekenhuis was ook de apotheek,ik kreeg antibiotica,vitamine en paracetamol mee.Ik wilde afrekenen,bleek het bij de prijs inbegrepen te zijn,geweldig toch?Nog geen 5 euro......Ik ben daarna snel beter geworden!

Daarna ben ik in Rundu geweest,daar was niet zoveel te doen en 2 dagen in het Mahango np.het kleinste park van Namibië,waar ze veel zeldzame dieren hebben.Waarvan we er veel hebben gezien,oa de Roan antilope,de Tssesebe en de Sabel antilope! We overnachten in Ndhovu safari camp!een echte aanrader,luxe safari tenten waarvan er een op het water dreef.Daarin sliepen wij.Geweldig om `s morgens wakker te worden met vele vogels en nijlpaarden om je heen!
De dag erna zijn we via de Caprivi strip naar Botswana gegaan dwars door het Chobe np loopt de weg,daar moet je meerdere keren stoppen om olifanten in grote getallen te laten oversteken.Dit gebeurde op de Caprivi strip trouwens ook al maar niet zo massaal als hier!Hierover volgende blog meer